Yeni yılda TBMM gündemi: "Yeni yargı paketi"

Yeni yargı paketinden İçişleri Bakanlığı ile ilgili kanun teklifine, sağlık düzenlemesinden ekonomiye, işte TBMM'ye gelmesi beklenen düzenlemeler...

Yeni yılda TBMM gündemi: "Yeni yargı paketi"
Editör: adalet.tv
31 Aralık 2023 - 12:37
2024 Yılında gözler TBMM'de olacak. Yoğun bir gündem ile yeni yıla girecek olan Meclis'te yeni yargı paketinin ilk olarak ele alınması bekleniyor.

Bilindiği üzere yeni yargı paketi binlerce hükümlüyü yakından ilgilendiriyor.

Yeni yargı paketi, ruhsatsız silah taşıyanlara tutuklama:

Ruhsatsız silah taşımada (6136 sayılı yasaya muhalefet) cezalar artıyor, Meclis'e ilk olarak İçişleri Bakanlığı'nı ilgilendiren teklifin gelmesi planlanıyor.

Yapılması beklenen düzenleme ile ruhsatsız silah taşımanın cezası artacak. Ruhsatsız silah taşıma suçlarında tutuklama söz konusu olabilecek. Ayrıca, 'tetik, namlu, iğne' gibi silahı oluşturan parçaların ayrı ayrı yakalanması halinde de, bütün olarak değerlendirilerek suç kapsamına alınacak.

Yargı paketi yeni yılda Meclis gündemine gelecek

2024 Yılında, hazırlıkları süren yargı paketi de Meclis gündeminde.

Alınan bilgiye göre 60'tan fazla maddeden oluşacak teklifle,kanun yollarına başvuru sürelerinin artırılması, belirli bir kıdeme erişmiş hukukçuların sınavsız olarak ara buluculuk yapabilmeleri söz konusu olacak.

Ayrıca 2. kez mükerrirlik ve denetimli serbestlik sürelerinin de yeni düzenleme ile değişmesi bekleniyor.

Ekonomiyle ilgili bir torba teklif de yeni yılla birlikte gündeme gelecek.

Emekli aylıklarında iyileştirmeye gidilecek. Bu doğrultuda en düşük emekli aylığının arttırılması da bekleniyor. İşverene asgari ücret desteğini 700 liraya yükselten düzenleme de bu teklifte yer alacak.

H"ekimlerin hak kaybı önlenecek"

Üzerinde çalışılan bir diğer teklifse Sağlık Bakanlığını yakından ilgilendiriyor.

Yeni düzenleme ile üniversite hastanelerinden Sağlık Bakanlığı hastanelerine geçen öğretim üyelerinin hak kaybının önlenmesi sağlanacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • GKHN
    3 ay önce
    Adalet Bakanlığı'nın Çalışılması En Zor Olan Birimi Cezaevidir . Orada Çalışan İnfaz Korumalara Yargı Paketinde Maddi veya Özlük Haklarında İyileştirme Gelmezse Hakkımı Kimseye Helal Etmiyorum ..!