Yeni yargı paketi ile Asliye Ceza Mahkemelerinin iş yükü tavan yapacak

Yeni yargı paketi ile asliye ceza mahkemelerinin iş yükü 1 aylığına tavan yapacak.

Yeni yargı paketi ile Asliye Ceza Mahkemelerinin iş yükü tavan yapacak
Editör: adalet.tv
10 Aralık 2023 - 12:56 - Güncelleme: 10 Aralık 2023 - 16:14
Yeni yargı paketi olarak adlandırılan 8'inci yargı paketi ile birlikte 2. kez mükerrir olan ilamlara infaz aşamasında 4/4 indirim oranı yerine 3/4 indirim oranı uygulanmasına karar verilecek.

Bu nedenle 2. kez mükerrir olan kesinleşmiş bütün ilamlar ceza infaz kurumlarından adliyelerde bulunan infaz savcılıklarına geri gelecek oradan ise asliye ceza mahkemelerine gönderilecek.

Buraya yazarken çok basit görülen bu işlemler fiziki olarak yapılırken çekilen zorlukları sadece yaşayan hakimler, savcılar ve memurlar bilir.

Asliye ceza mahkemeleri bu dosyalara ek karar alarak 2. kez mükerrir olan ibareyi değiştirecek ve dosyayı tekrardan infaz savcılığına gönderecek.

İnfaz savcılığı ise dosyayı ceza infaz kurumuna iade edecek. Bu madde ile on binlerce 2. kez mükerrir dosya 3-4 hafta içerisinde cezaevi - savcılık - mahkeme arasında mekik dokuyacak.

İçtimalı dosyalar için yeniden içtimalar talep edilecek, ek kararlar hükümlülere tebliğ edilecek, yeniden müddetnameler tanzim edilecek ve tahliye / açık cezaevi hakkı kazanan hükümlüler için yeni kararlar alınacak.

Kısacası 2. kez mükerrirlik maddesindeki bir ibare değişikliği ile yoğun bir şekilde çalışan asliye ceza mahkemelerinin iş yükü 3-4 kat artacak aynı şekilde her düzenlemede olduğu gibi savcılık infaz büroları ve ceza infaz kurumları infaz bürolarının iş yükü 3-4 kat artacak.

İKRAMİYE HAK EDİYORLAR

Yıllardır yargı paketleri ve infaz düzenlemeleri ile on binlerce dosyaya tekrardan işlem yapan asliye ceza mahkemesi, savcılık infaz bürosu, infaz hakimliği ve cezaevi infaz bürosu personeli 1 maaş ikramiyeyi fazlasıyla hak ediyor. adalet.tv / yorum

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum