Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısından 'idam cezası' açıklaması

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin: "Kadın cinayetlerinde suçu ispat edilenin cezası idam olmalı" ifadesini kullandı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısından 'idam cezası' açıklaması
Editör: adalet.tv
04 Ocak 2024 - 18:52 - Güncelleme: 09 Ocak 2024 - 13:55
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, ''Kadın cinayetlerinde verilen ceza en ağır ceza ağırlaştırılmış müebbet. Eskiden bunun karşılığı idamdı. Bana göre suçu ispat edilenin cezası idam olmalı. Hamile kadını sayısız bıçak darbesi ile katleden bir insana ağırlaştırılmış hapis yerine, idam olmalı. Ağırlaştırılmış müebbet caydırıcı olmuyor'' diye konuştu. Can Atalay dosyasına ilişkin de değerlendirmede bulunan Şahin, ''İtiraz gelmediği takdirde biz dosyayı mahalline göndereceğiz'' ifadesini kullandı.

AÇIKLAMANIN DEVAMI

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin: Kadın cinayetlerinde verilen ceza en ağır ceza ağırlaştırılmış müebbet. Eskiden bunun karşılığı idamdı. Bana göre suçu ispat edilenin cezası idam olmalı. Bazı suçlarda idam olmalı. Hamile kadını sayısız bıçak darbesi ile katleden bir insana ağırlaştırılmış hapis yerine, idam olmalı. Ağırlaştırılmış müebbet caydırıcı olmuyor.

(Can Atalay dosyası) Dosya 3 ceza karar verdi, bize gönderdi. Dosya şu an bizde. İtiraz gelmediği takdirde biz dosyayı mahalline göndereceğiz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum