Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu iftarda bir araya geldi

- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş: - "Devletin ve hükümetin varlığı, ilk saatten şu güne kadar depremzede vatandaşlarımız tarafından hissedildi" - Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz: - "Deprem bölgesinde ayrıca salon ihtiyacı var. Çadır salon açmak gibi bir planımız mevcut. İl temsilciliklerimize ve antrenörlerimize desteklerimiz de devam edecek"

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu iftarda bir araya geldi
Editör: AA
18 Nisan 2023 - 22:42
Reklam
Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonunun Ankara'da düzenlediği iftar yemeğinde camia bir araya geldi.

Bir restoranda gerçekleştirilen iftar programına, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Rıdvan Duran, Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, antrenörler, sporcular ve çok sayıda davetli katıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, iftar sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon yönetimi olarak iftar programında bir araya geldikleri için mutlu olduklarını aktardı.

Bakanlık olarak Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından sahada çalışmaya başladıklarını dile getiren Demirtaş, "İlk günden itibaren Osmaniye'deydim. Arama-kurtarma, enkaz kaldırma, acil binaların yıkılması, önce çadır, sonra konteyner kurulumu, insanların iaşelerini temin etmek, çocukların sosyal alanlarını oluşturmak, okulların açılması gibi konuları yönettik. Devletin ve hükümetin varlığı, ilk saatten şu güne kadar depremzede vatandaşlarımız tarafından hissedildi." diye konuştu.

Hak sahiplerinin konut inşaatlarının da hızla devam ettiğini aktaran Demirtaş, "Her bölgede inşaatlar başladı. Osmaniye'de de ilk ihalelerimizi yapmıştık. Depremzedelerin barınma ihtiyaçlarını geçici olarak giderdik ama en kısa zamanda kalıcı olarak, tekrar aile ortamında sıcak yuvalarına kavuşturmak için elimizden geleni yapıyoruz." ifadelerini kullandı.


- Akyüz: "12 bin kişilik sıcak yemek çıkarıyoruz"

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, yönetim kurulu üyeleri, sporcular ve antrenörlerle iftarda bir araya geldikleri için mutlu olduklarını dile getirdi.

Federasyon olarak, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde aktif görev aldıklarını vurgulayan Akyüz, şunları kaydetti:

"Acının yaşandığı aynı gün deprem bölgesine ekip gönderdik. Arama kurtarma faaliyetlerine destek verdik. Deprem bölgesinde olmaya devam ediyoruz. Oraya aşevi kurduk. 12 bin kişilik sıcak yemek çıkarıyoruz. Bu faaliyetimizi en az 6 ay devam ettirme niyetindeyiz. Bunlar insani görevdir. Deprem bölgesinde ayrıca salon ihtiyacı var. Çadır salon açmak gibi bir planımız mevcut. İl temsilciliklerimize ve antrenörlerimize desteklerimiz de devam edecek."



FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum