Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Musa'ya, Çin'de "Yılın Haber Şahsiyeti Ödülü" verildi

Çin'de basın-yayın alanında faaliyet gösteren "Home and Abroad News", Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa'ya...

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Musa'ya, Çin'de "Yılın Haber Şahsiyeti Ödülü" verildi
Editör: AA
29 Aralık 2023 - 19:07
Çin'de basın-yayın alanında faaliyet gösteren "Home and Abroad News", Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa'ya "Yılın Haber Şahsiyeti Ödülü" verdi.

Kuruluşun, "2023 Haber Şahsiyeti Ödülleri" başkent Pekin'de düzenlenen törende sahiplerini buldu.

Törende, Büyükelçi Musa, diplomasi, medya ve kültür alanlarında Türkiye-Çin ilişkilerinin gelişimine katkıları nedeniyle ödüle layık görüldü.

Musa, burada yaptığı konuşmada, bilgi çağında medyanın diplomasi alanında vazgeçilmez bir rol oynadığına dikkati çekerek, "Habercilik ve hikaye anlatıcılığı, dijital platformlar aracılığıyla coğrafi sınırları aşıyor, giderek daha bağlantılı hale gelen dünyaya daha açık bir perspektif sunuyor." dedi.

Medyanın başka ülkelere ve kültürlere dair doğru ve engelsiz enformasyon sağlamaya muktedir olduğunu vurgulayan Musa, bunun mitlerin, ön yargıların ve yanlış kavrayışların aşılmasına yardım edebileceğini, yalan ve taraflı haberlerin yayılmasını önleyebileceğini belirtti.

Musa, devletler ile halklar arasında bağlar kurmanın, ülkelerinin kamusal imajını güçlendirmenin diplomatların görevi olduğuna ve medyanın burada önemli bir rolü bulunduğuna işaret ederek şunları söyledi:

"Pekin'deki Türk Büyükelçisi olarak, Türkiye ile Çin arasında medya sektöründe oluşturduğumuz verimli ortaklığa tanıklık etmekten memnuniyet duyuyorum. Önümüzdeki dönemde artırarak sürdürmeyi umduğumuz bu işbirliği, kuşkusuz ülkelerimiz ve halklarımız arasında karşılıklı anlayışı geliştirerek bizi birbirimize daha fazla yakınlaştıracaktır."

Çin'de 2001'de kurulan "Home and Abroad News", "haber diplomasisine" odaklanan medya faaliyetleriyle, Çin ile diğer ülkeler arasında medya ve kültür işbirliğini teşvik ediyor.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum