Toplu Sözleşme'de ön müzakere süreci sona erdi

Toplu Sözleşme'de ön müzakere süreci tamamlandı. Sürece ilişkin bilgiler haberimizde.

Toplu Sözleşme'de ön müzakere süreci sona erdi
Editör: adalet.tv
08 Ağustos 2023 - 14:38 - Güncelleme: 08 Ağustos 2023 - 15:50
Reklam
Milyonlarca devlet memurunun merakla beklediği 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri'nde ilk aşama tamamlandı. Görüşemenin detayları netleşmeye başladı.

Bir hafta boyunca devam eden komisyon çalışmalarında genele ve hizmet kollarına ilişkin maddelerin ön müzakeresi yapıldı. Komisyon çalışmaları kapsamında genele ilişkin teklifler dahil olmak üzere 11 hizmet kolunun teklifleri tek tek görüşülerek kayıt altına alındı.

BEKLENTİ ÇOK YÜKSEK

1 Ağustos salı günü başlayan 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinde komisyon çalışmaları sorunsuz tamamlandı. 2 Ağustos'ta başlayan ve hafta sonunda da devam eden komisyon sürecinde, yetkili sendika olan Memur-Sen ve bağlı sendikaların Kamu İşveren Heyeti'nde sunduğu teklifler tek tek masaya yatırılarak tasnif edildi. On bir Hizmet kolu teklifleri ve genele ilişkin tekliflerin görüşüldüğü komisyon çalışmalarında kamu görevlilerinin talep ve beklentileri tek tek kapsamlı olarak incelendi.

Önceki yıllarda imzalanan toplu sözleşmeler memurların büyük tepkisini almıştı. Memurlar masadan zararla kalkıldığına inanıyor. Yüksek enflasyon altında alım gücü günden güne azalan devlet memurları bu kez haklarının savunulmasını talep ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik'in de bazı toplantılarına iştirak ettiği komisyon çalışmaları, Memur-Sen'in genele ilişkin tekliflerinin görüşülmesiyle sona erdiği aktarıldı. Kulislerde detaylara ilişkin bilgi henüz düşmedi.

Toplu sözleşmenin bundan sonraki aşamasında komisyon çalışmalarında ortaya çıkan raporlar ışığında teklifler müzakere edilecek. Ayrıca 9 Ağustos'ta başlayacak olan müzakere süreci 12 Ağustos'ta sona erecek. 14 Ağustos'ta Kamu İşveren Heyeti'nin ilk teklifi sunması planlanıyor. 15 Ağustos'ta genele ilişkin tekliflerin müzakeresine geçilecek olan toplu sözleşmede hükümetin ikinci teklifini ise 17 Ağustos tarihinde sunması hedefleniyor. Görüşmeler sonucunda memurların 2024 ve 2025 yılı için zam oranları netleşecek.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum