The Truman Show film konusu nedir, film özeti

The Truman Show filminin konusu tüm detaylarıyla yazımızda.

The Truman Show film konusu nedir, film özeti
Editör: ne nedir
03 Mart 2023 - 15:41
Reklam
The Truman Show film konusu - The Truman Show, The Truman Show film konusu, The Truman Show özeti, The Truman Show film özeti, The Truman Show ne anlatıyor, The Truman Show oyuncuları, The Truman Show özeti.

Başrollerinde Jim Carrey, Laura Lİnney, Ed Harris, Natascha McElhone yer alan film 1998 yapımı.
Truman, çok güzel bir adada yaşar ancak hayatı ondan bağımsız ilerlemektedir. Kendisi bir programın içindedir ve buna bebekken dahil olmuştur. Doğumundan başlayarak her anı kayıt altına alınan ve 24 saat canlı yayınla gösterime sunulan programın çok fanı vardır ve çok sevilmektedir.
Truman, okulda gördüğü Lauren'e aşık olsa da yolları bir türlü denk düşmez. Tam konuşacakken Lauren gitmek zorunda kalır. Kütüphanede denk gelen Laura ve Truman sahile giderler ama program dışına çıkıldığı için Lauren'in babası rolündeki kişi onun hasta olduğunu söyleyerek oaradan götürür. Lauren giderken Fiji adasına gideceğini söyler.

Truman, küçükken babasıyle rüzgarlı günde tekne ile açılmıştır ve babasını kaybettiğini sanmaktadır. Ama birgün babasıyla karşılaşır ve o anda babası kaybolur. Truman, bir şeylerin döndüğünü anlar. Eşi Meryl'in davranışları ve sürekli bebek yapması ona garip gelmeye başlar. Konuşma anında Meryl birden konudan alakasız reklam yapmaya başlar.
Bu reklamlar ise sponsorların reklamıdır. Truman, ne kadar bu adadan ayrılmaya çalışsa da film yönetmeni Christof bunu engeller. Adadaki herkes figüran oyuncudur ve etrafta kameralar vardır.

Truman, depoda bir şeyler aramak için indiği gün oarada uyuyakalır. Filmi çekenler görüntüyü yakınlaştırırlar ve Truman'ın uyuduğunu düşünürler. Ancak Truman içerden kazdığı bir çukurla oradan çıkmıştır.
Christof, bütün figüranları onu bulması için yönlendirse de bulamazlar. En son okyanusta açıldığını görür. Onu geri dömdürmek için yağmur ve fırtına gönderse de Truman, Fiji adasına gitmeye karar vermiştir. Christof, adaya bağlanır ve Truman'a tüm gerçeği anlatır. Her şeyin sahte olduğunu ve bir programın içinde olduğunu anlatır. Dışarıdaki her şeyinde böyle olduğunu ama adanın zararsız olduğunu anlatsa da onu geri döndüremez.
Truman her zaman olduğu gibi tekrar görüşemezsek, tünaydın iyi akşamlar ve iyi geceler diyerek kapıdan geçer.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum