TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş başkanlığında toplandı.Erdoğmuş, birleşimin başında üç milletvekiline gündem dışı söz...

TBMM Genel Kurulu toplandı
Editör: AA
05 Nisan 2023 - 18:49
Reklam
TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş başkanlığında toplandı.

Erdoğmuş, birleşimin başında üç milletvekiline gündem dışı söz verdi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, "Deprem bölgesinde yapılması gereken kalıcı konutlara" ilişkin konuşmasında, İstanbul depreminin olması durumunda, Türkiye'nin, Kahramanmaraş merkezli depremlerden daha korkunç bir durumla karşılaşabileceğini söyledi.

Kalıcı tedbirler alınmasının ve kentsel dönüşümün sağlanmasının önemine değinen Nuhoğlu, deprem bölgesinde yapılacak konutların depremzedelere bir lütuf değil, Anayasa'nın yüklediği bir görev olduğunu belirtti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "çalışanların sorunları"na ilişkin yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarlarının "çalışma yaşamını modern kölelik düzenine dönüştürdüğünü" savundu.

İktidarın, kamuda, taşeronda çalışanların sorunlarına çözüm getirmediğini, mevsimlik işçilere kadro sözünün tutulmadığını öne süren Gürer, emeklileri düşük maaşa mahkum ettiğini, CHP'nin en düşük emekli maaşı ile bayram ikramiyesine ilişkin önerilerinin değerlendirilmediğini ifade etti.

AK Parti Artvin Milletvekili Ertunç Erkan Balta, "TBMM 27. dönemin yasama çalışmaları"na ilişkin konuşmasında, deprem bölgesinde Artvinliler tarafından "Artvin mahallesi" kurulması için kampanya başlattıklarını kaydetti.

Kampanya ile planlanan mahallenin kurulması için gereken yardımı topladıklarını aktaran Balta, Antakya'da da yeni bir Artvin mahallesi kurma kararı aldıklarını da bildirdi.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum