Savcıyı öldürmek için kiralık katil tutmuşlar

‘Cumhuriyet Savcısını öldürmek için tetikçi tuttular’ iddiası, 7 kişilik 'ölüm listesi' ortaya çıktı.

Savcıyı öldürmek için kiralık katil tutmuşlar
Editör: adalet.tv
11 Aralık 2023 - 15:56
Çanakkale’de kapalı ceza infaz kurumunda tutuklu iki kardeşin 130 bin liraya Cumhuriyet savcısını öldürtmek için kiralık katil tuttuğu iddia edildi. Başlatılan adli soruşturma kapsamında 7 kişilik ölüm listesi ortaya çıkarıldı.

SUİKAST İÇİN ANLAŞTILAR

Alınan bilgiye göre hırsızlık suçundan gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak kapalı ceza infaz kurumuna sevk edilen  E. Ç. ve K. Ç. kendilerine prosedür gereği dava açan cumhuriyet savcısı Ali K.'ye karşı kin gütmeye başladı.

Kardeşler haklarında dava açan Cumhuriyet Savcısının öldürülmesi için C. T.'ye para teklif etti.

130 BİN TL İLE ANLAŞTILAR

Tetikçi C. T. cezaevinden tahliyesine kısa bir süre kala 130 bin lTL karşılığında Cumhuriyet savcısını öldürmeyi kabul etti. Cezaevinden tahliye olan C. T, E. Ç. ve K. Ç.'nin kardeşi M. Ç. tarafından karşılanıp ağırlandı.

TUTUKLANDILAR

Yapılan ihbar üzerine polis ekipleri olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen 7 kişiyi ikametlerinde gözlatına aldı.

Adliye kaynaklarından alınan bilgiye göre; M.Ç. ile keşif yapmaya başladıklarını emniyet sorgusunda itiraf etti. Suikastçinin telefonunda, Cumhuriyet Savcısının  sabah işine giderken kullandığı güzergaha ait yol bilgileri ve yine savcıya ait gizli çekilmiş fotoğraflar ele geçirildi. Suikasti gerçekleştirecek olan şüpheli tutuklanarak kapalı cezaevine geri gönderildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum