Şahmaran dizi konusu, dizi nerede çekildi, oyuncu kadrosu

Şahmaran dizi konusu, oyuncular, Şahmeran efsanesi hepsi yazımızda.

Şahmaran dizi konusu, dizi nerede çekildi, oyuncu kadrosu
Editör: ne nedir
24 Ocak 2023 - 02:05 - Güncelleme: 24 Ocak 2023 - 02:07
Reklam
Şahmaran dizi konusu - Şahmaran, Şahmaran konusu, Şahmaran dizi konusu, Şahmaran dizi özeti, Şahmaran oyuncular, Şahmaran izle, Şahmaran Serenay Sarıkaya, Şahmaran Burak Deniz, Şahmaran Mert Ramazan Demir.

Özel platformda ilk sezonu 8 bölüm olarak yayınlanan Şahmaran dizisi çok araştırılmaya başlandı. Şahmeran efsanesinden esinlenerek hazırlanan dizinin başrollerinde Serenay Sarıkaya, Burak Deniz, Mert Ramazan Demir, Mustafa Uğurlu, Mahir Günşiray yer alıyor.

Şahsu, İstanbul'da annesiyle birlikte yaşamaktadır. Psikoloji bölümünü okumuş ve öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır. Annesi öldükten sonra kendisini iyice yanlız hissetmeye başlar. Bir proje için Adana'ya gelen Şahsu, dedesi Davud'un yanına uğrar. Dedesi, annesini bırakmış ve ardından hiç arayıp sormamıştır. Annesi ölene kadar bu merakle yaşamış ve babasının onu neden bırakıp gittiğini anlamaya çalışmıştır.
Şahsu, üniversitede işini hallettikten sonra İstanbul'a dönmeye karar verir ama hocası proje için bir dönem burada kalmasını rica eder. Şahsu kabul eder ve ona yardım edecek öğretim görevlisi Cihan ile tanışır. Maran ile de yüzmeye gittiği gölde tanışır. Maran oarad kitap okurken karşılaşırlar.
Otelde kalan Şahsu, dedesiyle konışmasa da onun evine yerleşir. Yandaki komşu gölde tanıştığı Maran ve ailesidir. Maran ve ailesi bir mardır ve yıllarca Şahsu'nun gelmesini beklemişlerdir. Şahsu ve Maran birbirine aşık olduğunda bu kehanet gerçekleşecektir. Ama Maran bunu kabul etmez. Şahsu ile vakit geçirdikçe ona aşık olmaya başlar.

Şahsu'nun gelmesiyle birlikte Adana'da kehanetler gerçekleşmeye başlar. şenlikte yangın çıkar ve Şahsu ortasıdna kalır. Maran onu kurtarır ama Şahsu'ya gerçeği söylemez. Şahsu, bu olanları kendi kafasından uydurduğunu süşünmeye başlar. Dedesi, Şhsu'ya annesinin yolladığı mektupları yollayınca annesinde de aynısının olduğunu anlar Şahsu. Gece kalkıp yürüme, olmayan şeyleri gördü sanma annesinde ve dedesinde de vardır.
Cihan'da bir mardır ve Maran'ı kıskanır. Onun hem kehanete inanmayıp hem de Şahsu ile birbirlerini sevmelerine katlanamaz. Tüm kehanetler gerçekleşmiş geriye sadece bir insanın yılan doğurması kalmıştır. Maran ve ailesini verdiği bir yemekte Davud rahatsızlanır ve evine gider. Şahsu ve Maran yetişir. Maran kalp masajı yapsa da işe yaramaz. Özel gücünü kullanıp dedesini hayata geri döndürür. Şhsu, gördüklerine inanamaz. Maran, ona tüm gerçekleri anlatır. Aslında gördüklerinin gerçek olduğunu hiçbir şeyi kendi kafasından uydurmadığını söyler.

Yıllar önce yarısı insan yarısı yılan Şahmeran'ın mağarasına bir insan olan Camsap düşer. Şahmeran onu büyütür. Camsap mağaradan çıkmak ister. Şahmeran'da buradan kimseye bahsetmemesini söyler, Camsap söz vermesine rağmen bunu açıklar. Şahmeran'ı öldürürler. Şahmeran kuyruğundaki ölümsüzlüğün Camsap'a içirilmesini söyler. Camsap ne yapsa da ölmez. Knedini öldğrmeye kalksa başka biri olarak hayatına devam eder. Davud, Camsap'tır. Şahsu, onun soyundan gelir. Maran ise seçilmiş bir mardır. İkisi birbirini sevdiğinde kehanet gerçekleşmiş ve insan ile marlar barış içinde yaşamış olacaktır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum