Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Kırgızistan'da Ata-Beyit Kompleksi'ni ziyaret etti

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, resmi temaslarda bulunmak için geldiği Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Ata-Beyit Ulusal Tarih...

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Kırgızistan'da Ata-Beyit Kompleksi'ni ziyaret etti
Editör: AA
26 Ocak 2023 - 18:14
Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, resmi temaslarda bulunmak için geldiği Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Ata-Beyit Ulusal Tarih ve Anıt Kompleksi'ni ziyaret etti.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ve eşi Aygül Caparova, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ve eşi Ziroat Mirziyoyeva'yı, Uluslararası Manas Havalimanı'nda karşıladı.

Ata-Beyit Ulusal Tarih ve Anıt Kompleksi'ni (Babaların Mezarlığı) ziyaret eden Mirziyoyev, "1916'da yaşanan trajik olaylarda hayatını kaybedenlerin" anısına inşa edilen Ürkün Anıtı'na çelenk koydu.

Rus Çarlığına karşı isyanda ölen Kırgızların anıtını simgeleyen ve ülkede, "1916'da yaşanan trajik olaylarda hayatını kaybedenler" şeklinde anılan Ürkün Anıtı'na çelenk koydu.

Mirziyoyev, yarın kendisi için düzenlenecek resmi törenin ardından baş başa ve heyetler arası görüşmelerde bulunacak.

İki ülke arasında yapılacak anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısının ardından Mirziyoyev'in onuruna resmi akşam yemeği verilecek.

Ata-Beyit Ulusal Tarih ve Anıt Kompleksi, Sovyetler Birliği’nin lideri Josef Stalin'in iktidarı döneminde kurşuna dizilen Kırgız aydınların anısına 2000'de inşa edilmişti.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum