Ocak ayı zamlı memur maaşları ne kadar olacak?

Memurların ocak ayında alacağı zam oranı netleşmeye devam ediyor. Ocak ayı zamlı maaş hesabı ve adliye / cezaevi personelinin ocak zam oranı haberimizde.

Ocak ayı zamlı memur maaşları ne kadar olacak?
Editör: adalet.tv
13 Kasım 2023 - 18:31 - Güncelleme: 14 Kasım 2023 - 12:12
Adliye ve ceza infaz kurumlarında görev yapan memurlar en düşük memur maaşına yakın bir bir maaş alıyorlar. Devlet kurumlarında görev yapan milyonlarca memur ocak ayında zamlı maaş alacak. Enflasyon rakamları açıklandıkça zam oranları da netleşmeye devam ediyor.

Maaş mutemetlerinin hesaplamaları ve öngörülerine göre ocak ayında memurların zam oranının en az yüzde 50 ile 58 arasında olması bekleniyor. Bu oran enfalsyon rakamları ile birlikte son halini alacak.

En düşük memur maaşı 22 bin TL olmuştu. Ocak ayında en düşük memur maaşının 33 - 35 bin TL arasında olması bekleniyor.

Adalet Bakanlığı bünyesinde adliyelerde ve ceza infaz kurumlarında görev yapan memurlar en düşük memur maaşına yakın bir maaş aldıkları için hesaplarını bu rakamlar üzerinden yapabilirler.

ENFLASYON FARKI

TÜİK tarafından Temmuz ayında enflasyon 9,49, Ağustos ayında 9,09, Eylül ayında 4,75 ve son olarak Ekim ayında 3,43 olarak açıklanmıştı.

Ayrıca memurlar 2024 Ocak ayının ilk yarısı için yüzde 15 ikinci yarısı için yüzde 10 toplu sözleşme zammı alacak. 2025 yılının ilk 6 ayında yüzde 6 ve son yarısında ise yüzde 5 toplu sözleşme zammı alacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bütçe sunumunda konuşma yaptı. Bakan Şimşek Türkiye'nin dengeli, kapsayıcı ve sürdürülebilir yüksek büyüme ile kalıcı refah artışına ulaşmasının önemine dikkat çekti. Bakan Şimşek şu ifadeleri kullandı:

"Küresel enflasyon, 2022 yılında son 25 yılın en yüksek seviyesine ulaşarak yüzde 8,7 olarak gerçekleşmiştir. Uygulanan sıkı para politikalarıyla 2023'te yüzde 6,9'a gerilemesi beklenen enflasyon, halen uzun dönem ortalamasının oldukça üzerindedir. Enflasyonun 2024 yılında yüzde 5,8'e gerilemesi beklenmektedir. Bu nedenle sıkı parasal duruşun birsüre daha devam etme ihtimali bulunmaktadır. Ülkemizde daha dengeli, daha kapsayıcı ve sürdürülebilir yüksek büyüme ile kalıcı refah artışını hedefliyoruz. Çalışanlarımızı ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmedik ve bundan sonra da ezdirmeyeceğiz."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum