Memurların 14 günlük maaş farkı kaç TL olacak?

Devlet kurumlarında görev yapan memurların Ocak ayında alacakları 14 günlük maaş farkı da netleşiyor. 2024 yılında rekor düzeyde 14 günlük maaş farkı hesaplara yatacak.

Memurların 14 günlük maaş farkı kaç TL olacak?
Editör: adalet.tv
05 Aralık 2023 - 10:05
Milyonlarca memuru ilgilendiren kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı. Aralık ayı enflasyon rakamları ile birlikte memurların 15 Ocak tarihinde alacakları zamlı maaşlar tamamen netleşmiş olacak.

Memurları ilgilendiren bir diğer kısım ise 14 günlük maaş farkı.

14 Günlük maaş farkı mutemetler tarafından hesaplarken ilk olarak zamlı maaşınızın yüzde 30'u hesaplanır. Ardından maaşınızın yüzde 30'unu 30'a bölüp 14 ile çarparak ortaya çıkan miktar yaklaşık olarak 14 günlük maaş farkınız olur.

Ocak ayında zamlı maaşlarda tahmini en düşük zam oranının yüzde 50 civarında olması bekleniyor.

En düşük memur maaşı şu an 22 bin TL. En düşük memur maaşına yakın bir maaş alan Adalet Bakanlığı personelinin ocak ayında alacağı 14 günlük maaş farkının tahmini olarak 5 bin 130 TL ile 6 bin 500 TL arasında olması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zam oranı kesinleşmeden refah payı veya iyileştirme açıklar, TÜİK aralık ayı enflasyon rakamlarıda önceki aylara göre yüksek veya aksine çok düşük çıkarsa bu rakamlarda oynamalar yaşanacaktır.

2024 yılında yatacak olan 14 günlük maaş farkının enflasyondan dolayı önceki yıllara göre rekor düzeyde olması bekleniyor.

Ayrıca 14 günlük maaş farkının 15-20 ocak 2024 tarihleri arasında memurların banka hesaplarına yatması bekleniyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Aaa bbbb
    4 ay önce
    Önceki gibi memuru kandırmasınlar? Seyyanen zam adı altında 14 günlük hakkımızı yerler gibi. Artık güvenmiyorum iktidara
  • GARİP MEMUR
    4 ay önce
    MEMURLAR BU MAAŞLAR İLE NASIL EV ARABA ALACAK NASIL YUVA KURACAK