Memur maaş zammında son durum ne?

Devlet memurlarını ilgilendiren Temmuz ayı zamlı maaşlarla ilgili son gelişmeler neler? Memurların alacağı zam oranı ve bütün detaylar haberimizde.

Memur maaş zammında son durum ne?
Editör: adalet.tv
30 Haziran 2023 - 16:57
Reklam
AK Parti'nin 28'inci dönemdeki ilk torba teklifinde en düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılması ile emekli maaşlarına seyyanen zam, ya da kademeli artış yapılarak, refah payı eklenmesi yer alıyor. Refah payıyla emekliye yapılacak zammın yüzde 30-35'i bulması bekleniyor. Torbada kira artışına yüzde 25'lik sınırın bir yıl daha uzatılması da olacak.

TÜİK tarafından açıklanacak açıklanacak enflasyon oranından sonra, yeni emekli maaşları da belirlenecek. Enflasyon farkına asgari ücrette olduğu gibi bir refah payı eklenecek. Emekli maaşlarına ya seyyanen zam ya da kademeli bir artış yapılarak, refah payı eklenmesi öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Memur maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi bayram sonrası hızlıca Meclisimizin takdirine sunacağız" diye konuştu.

6 aylık enflasyon rakamı netleştiğinde SGK, Bağ-Kur emeklisi ile memur ve memur emeklisi için refah payı hariç Temmuz zammı netleşecek. Merkez Bankası verilerine göre SGK ve Bağ-Kur emeklileri için 6 aylık enflasyon oranının yüzde 18,50 civarında olması bekleniyor. 6 aylık memur enflasyon farkı bu veriye göre yüzde 10,31 hesaplanırken, 6 aylık memur zammı da yüzde 16,31 oldu. Ancak kamu işçisi zammı referans alındığında memur zammının yüzde 40 ile 45 düzeyinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını, düzenlemenin temmuz ayında TBMM'den geçeceğini duyurmuştu.

Memur maaşlarındaki enflasyon farkı ocak ayında yapılan yüzde 8 toplu sözleşme zammı üzerinden hesaplanacak. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına ise enflasyon oranında zam yapılacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum