Mahkum yakınları infaz düzenlemesini AYM'ye götürecek

Mahkum yakınları infaz düzenlemesinin AYM’ye götürülmesi için etkinlik başlattı.

Mahkum yakınları infaz düzenlemesini AYM'ye götürecek
Editör: adalet.tv
17 Temmuz 2023 - 06:53 - Güncelleme: 17 Temmuz 2023 - 06:56
Reklam
Sosyal medya üzerinden organize olan binlerce mahkum yakını, 31 Temmuz günü yürürlüğe girecek infaz düzenlemesini AYM’ye götürülmesi için ana muhalefet partisinin 81 ilde kapısını çalacak.

Konuyla ilgili olarak Adil Yaşam Derneğinden yapılan yazılı açıklama:

Cumhuriyet Halk partisi Genel Başkanı Sn Kemal Kılıçdaroğlu'na;
Plan Bütçe Komisyonunda torba kanunu ile geçirilip genel kurulda kabul edilen Covid 19 kanun anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu apaçık ortadadır.

Adı gecen yasa da, adli mahkumlar adına, Çift Mükerrir olanlar, Koşullu salıverilmesi geri alınanlar, Çek yasasından kaynaklanan cezalar, Adli para cezası hapis cezasını çevrilenler kapsam dışı bırakıldı. 2020 yılında pandemi ile ilgili çıkarılan yasada anayasanın eşitlik ilkesine aykırı iken ilk aşamada CHP olarak, anayasaya itiraz edip ardından itirazının arkasında durulmamistir. Bu durum mahkum ve ailelerinde ciddi hayal kırıklığı oluşturmuştur.

Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olan bu kanundan bizlerin beklentisi COVİD-19 izninde olan mahkumların 3 süredir izindeki süreleri cezalarından infaz edilirken kapalıda kalan aynı suçtan mahkumların cezalarından infaz edilmedi.

Yasanın kendi içinde esitlenmesi için anayasa başvuru yapmanızı ve toplumsal barış adına Gene Af konusunu ele alıp gerçekleşmesine yardımcı olmanızı arz ve talep ederiz.
M. Haluk Çavuşoğlu - Adil Yaşam Derneği Başkan

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum