İstanbul Barosundan Can Atalay açıklaması

İstanbul Barosundan Can Atalay hakkında verilen Yargıtay kararı ile ilgili açıklama geldi.

İstanbul Barosundan Can Atalay açıklaması
Editör: adalet.tv
04 Ocak 2024 - 10:40
Baro'dan yapılan açıklama: İstanbul Barosu, Av. Şerafettin Can ATALAY ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nin ilk ihlal kararından sonra Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkan ve Üyelerinin yargıya duyulması gereken güveni zedeleyen ve suç oluşturan eylemleri dolayısıyla gerekli cezai soruşturmanın yapılması için Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Anayasa Mahkemesi’nin 21.12.2023 tarihli ikinci ihlal kararına rağmen Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkan ve Üyeleri dosya üzerinde yetkileri olmamasına ve dosyayı işlem yapmaksızın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iade etmeleri gerekirken “Anayasa Mahkemesi'nce verilen ikinci ihlal kararının hukuki değeri olmadığı, bu bağlamda Anayasa'nın 153/6. Maddesi kapsamında uygulanabilecek bir kararın var olmadığı” şeklinde hukuk sistemimizde yeri olmayan bir karar daha vermiştir. Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkan ve Üyeleri suç işlemeye devam etmektedirler.

Siyasilerin yargıya hakem olmak istediği, yargıçların suç işlemekte ısrar ettiği bu dosya bize yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı yoksa Anayasa’nın da kanunların da demokrasinin de olmadığını bir kez daha göstermiştir.İstanbul Barosu olarak hukukta ısrar edeceğiz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum