İsrail'in Gazze planı ortaya çıktı: şehri ikiye bölecekler

İsrail'in Gazze ile ilgili gizli planı deşifre oldu. İsrail yönetimi Gazze'yi ikiye bölerek yarısını ele geçirmek istiyor.

İsrail'in Gazze planı ortaya çıktı: şehri ikiye bölecekler
Editör: adalet.tv
13 Ekim 2023 - 15:14 - Güncelleme: 13 Ekim 2023 - 15:28
Reklam
İsrail'in ablukaya aldığı Gazze ile ilgili gizli planı deşifre oldu. İsrail yönetimi Gazze halkı için uçaklardan broşürler dağıtarak halkı şehrin güney kısmına gitmeye yönlendirdiği ortaya çıktı.

Broşürlerde şehrin ikiye bölündüğü ve halkın güney kısıma doğru giderek kuzey tarafının ele geçirilmek istendiği anlaşıldı. Binlerce Filistinli'nin vefat ettiği saldırıların asıl amacının bu olduğu değerlendiriliyor.

İsrail uçaklarından atılan duyuru broşürü:


Yıllardır kademeli bir şekilde Filistin'i ele geçiren İsrail yönetimi, Filistin halkının en yoğun olduğu Gazze kentini de bu yöntem ile ikiye bölerek kuzey kısmını kontrolü altına almak istediği netleşmiş oldu.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun dün dile getirdiği “Savaştan sonra Gazze'yi yeniden inşa edeceğiz" sözleri de bu planı doğrular nitelikte. Kara harekatı ile kuzeyden Gazze'ye girip güneye doğru "süpürme" harekatı yapılırsa plan hayata geçirilmiş olacak.

adalet.tv'nin ulaştığı bazı askeri uzmanlar saldırının ilk başladığı güne ait İsrail askeri birliklerini gösteren videolarda binlerce askerin bulunması gereken birliklerde çok az sayıda İsrailli askerin yer aldığı, nöbet kulelerinin ve tahkimatın bölge için çok yetersiz olduğu, birliklerin önceden boşaltılmış olabileceği ve saldırının İsrail istihabratı tarafından biliniyor ve göz yumuluyor olabileceği aktarıldı.

Tüm bu bilgiler saldırıların sonucunda Gazze'nin ikiye bölünmesi ve kuzey kısmının boşaltılarak İsrail kontrolüne geçmesi planının doğruluğunu ispatlar nitelikte.
adalet.tv / özel haber

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum