İnfaz koruma memurunu öldüren eski hükümlü için istenilen ceza belli oldu

İnfaz koruma memurunu bıçaklayarak öldüren eski hükümlü için savcılık tarafından hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamenin detayları haberimizde.

İnfaz koruma memurunu öldüren eski hükümlü için istenilen ceza belli oldu
Editör: adalet.tv
30 Mart 2023 - 21:33
Ülkemizde zor şartlar altında görev yapan ve gerek ceza infaz kurumunda gerek sivil hayatta saldırıya uğrayan infaz ve koruma memurları yaşanılan saldırılar ile dönem dönem haberlere konu oluyordu.

Erzurum'un Yakutiye ilçesinde tartıştığı infaz ve koruma memuru Turgay Kınalı'yı (59) bıçaklayarak öldüren eski hükümlü Yılmaz Çelik'in (49) olay yerinde üzerinden düşürdüğü, elini kana buladığı bıçağa kılıf olarak kullandığı 'vergi ödeme emri ihbarnamesi'nden yola çıkılarak yakalandığı ortaya çıktı.

Soruşturma savcılığı tarafından tanzim edilen idianamede ayrıca tutuklu Yılmaz için 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istendi.

YARGILAMA BAŞLIYOR

Adalet.tv'nin adliye kaynaklarından edindiği bilgiye göre cinayete ilişkin olarak savcı tarafından 6 sayfalık iddianame düzenlendi. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, şüphelinin tespitine yönelik detaylar da yer aldı. Olay yerinde inceleme yapan uzman polis ekipleri, sanık Çelik'in cinayette kullandığı bıçağa kılıf olarak kullandığı Vergi Dairesi Başkanlığı'nca adına gönderilen vergi ödeme emri ihbarnamesini buldu. Polis, ihbarnameden kaçan şüphelinin kimliğini tespit etti.

İddianamede; ikilinin daha önce cezaevinde tanıştığı, sanık Çelik'in olay günü alkollü olduğu ve 25 Eylül 2022'de tesadüfen karşılaştıkları ayrıntılarıyla belirtildi. Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesinde ilerleyen günlerde yargılamanın başlaması bekleniyor. Sanık Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanacak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum