İnfaz koruma memurlarının özlük hakkı konusunda açıklama

Adalet Bakanı katıldığı TV programında infaz koruma memurlarının özlük hakkı konusunda açıklamalarda bulundu.

İnfaz koruma memurlarının özlük hakkı konusunda açıklama
Editör: adalet.tv
04 Şubat 2023 - 11:31
Yedinci yargı paketi ile birlikte yeniden gündeme gelen infaz ve koruma memurlarının özlük haklarının iyileştirilmesi konusu dün akşam yine gündeme geldi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a katıldığı bir özel TV programında bu konuda bir soru yöneltildi.

Bakan Bozdağ, bakanlığın infaz koruma memurlarının özlük haklarını iyileştirmeye yönelik hazırlığı olduğunu belirterek, sorunları bir bütün olarak ele alıp çözmeyi planladıklarını söyledi. Bozdağ, "Bakanlığımız bir çalışma yürütüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüşerek bu çalışmaları yürütüyoruz. Bir mutabakat olduğunda da adımımızı atacağız. Özlük haklarında iyileştirmeyi yapacağız. İnşallah infaz koruma memurlarımızın özlük haklarında olumlu gelişmeleri hayata geçireceğiz." diye konuştu.

Bilindiği üzere 7. Yargı paketi taslak metninde infaz koruma memurları için ciddi bir ek iyileştirme çalışması yapıldığı ortaya çıkmıştı.

TASLAK METİN DETAYI

Madde 46: Ceza infaz kurumları ve Denetimli serbestlik müdürlüklerinde fiilen görev yapan infaz ve koruma başmemurları ile infaz ve koruma memurların her ay 6000 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan aylık kat sayı ile çarpımı sonucunda bulunan aylık tutarda ek ödeme yapılır. Bu ek ödeme kapalı ceza infaz kurumlarında görev yapan personele 8000 gösterge rakamı üzerinden ödenir. Ek ödeme tutarı damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabii tutulamaz. Her ne şekilde olursa olsun başka bir ödemenin hesaplanmasında dikkate alınmaz.

Gerekçesi: Maddeyle Ceza infaz kurumları ve Denetimli serbestlik müdürlüklerinde fiilen görev yapan infaz ve koruma başmemurları ile infaz ve koruma memurlarına çalışma koşulları ve iş yükü nazara alınarak her ay ek ödeme yapılması ön görülmektedir; Çalışma koşullu itibariyle kapalı ceza infaz kurumlarında görev yapan personele açık ceza infaz kurumlarında görev yapanlardan daha fazla tutarda ek ödeme yapılması hüküm altına alınmaktadır.

ARTIŞ NE KADAR OLABİLİR

Mevcut sisteme göre 6000 gösterge 2001 TL, 8000 gösterge ise 2668 TL’ydi. Memur maaşlarına yapılan yüzde 25 zam oran ile bu göstergelerde de yüzde 25'lik artış olacak. Maaşlara yansıtılacak ek ödemelerden sadece damga vergisi kesilecek.

(Tasarıya bu haliyle bakarak ince hesap yapmak çok zor. Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra net rakamlar telaffuz edilebilir.)

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 4 Yorum
  • Ü.E.
    1 yıl önce
    Çabalarından dolayı adalet bakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Vermiş olduğu sözü yerine getireceğinden zerre şüphemiz yok ancak yapılacak olan iyileştirmenin binbir zorluklarla fedakarca görev yaparak emekli olan ve olacak olan arkadaşları da kapsayacak şekilde yapılması gerekmektedir. O nedenle 3600 ek gösterge sözü kesinlikle unutulmamalıdır. Neredeyse hayatı dört duvar arasında geçen yaşadıkları tüm zorluk ve tehditlere rağmen görevlerini fedakarca yerine getiren ve görevin zorluğu kabul edilerek yıpranma verilmesi uygun görülen bu personel 3600 ek gösterge almayı analarının ak sütü gibi haketmektedirler. Ayrıca görevde yükselme sınavına tabi tutulmak suretiyle infaz ve koruma başmemuru yapılan ve sonrasında haklarında rotasyon uygulan nüfusa kayıtlı ilde görev yapamayan bu personelin de mağduriyetleri ayrıca giderilmelidir. Mevcut haliyle görevde yükselme değil görevde cezalandırma durumu yaşanmaktadır. O kadar görev yapan kurum ve kuruluşlarda infaz ve koruma başmemurlarının durumunda olan bir amir memur durumu varmıdır bunun gözden geçirilmesi ayrıca gerekmektedir.
  • İkm
    1 yıl önce
    Kesinlikle bir ümidim kalmadı artık. Vaatler uzun yıllardır var zaten. Hayırlısı olsun diyelim.
  • Hakan karaham
    1 yıl önce
    Devasa projeler bitti bizim özlük hakları ile alakalı çalışma hala bitmedi, ne köprüler , avrasyalar , nükller santral, Çanakkale köprüsü, Yusufeli barajı vs. Sanırım en zoru bizim özluk haklarimizla alakalı olanı . 20 yıldır bitmeyen bir çalışma . Emekliliğini, geldi .nasip olmayacak anlaşılan.
  • Davud
    1 yıl önce
    Büyüklerimizden Allah razı olsun. Bu çalışmaların meyvesini sandıkta göreceklerinden emin olsunlar.