İnfaz düzenlemesi ile cezaevleri 80 bin tahliye verdi

Temmuz ayında yürürlüğe giren infaz düzenlemesi ile ceza infaz kurumlarından 80 hükümlü tahliye oldu.

İnfaz düzenlemesi ile cezaevleri 80 bin tahliye verdi
Editör: adalet.tv
23 Ekim 2023 - 09:06
Pandemi sürecinde devam eden "açık cezaevi izinleri" temmuz ayında sona erdirilmişti. İzinleri sona erdiren infaz düzenlemesinden 80 bin hükümlünün faydalandığı öğrenildi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevfikevleri Genel Müdürlüğü'nün (CTE) verilerine göre 1 Ocak 2023 itibariyle Türkiye'de (açık / kapalı) cezaevlerinde 341 bin 497 kişi bulunuyordu.

Adalet Bakanlığı’nın son verilerine göre 2 Ekim 2023 itibariyle cezaevi mevcudu 80 bin 415 kişi azalarak 261 bin 82’ye geriledi.

14 Temmuz’da TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen yeni infaz düzenlemesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak 15 Temmuz’da Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Yeni düzenlemeye göre 31 Temmuz’a kadar cezaevinde bulunan bazı hükümlülere, kapalı cezaevinden açık cezaevine üç yıl erken geçme ve buradan da tahliye imkanı yasal statüye kavuşturulmuştu. Düzenleme ile ceza infaz kurumlarının kapasitesinin ciddi oranda azaldığı resmileşmiş oldu.

Mahkum ve yakınlarının asıl beklentisi ise 29 Ekim'de Cumhuriyetin 100. Yılına özel "af" yasası çıkartılması. Mahkum yakınları bu konudaki taleplerini sosyal medya mecralarında neredeyse her saat başı dile getirmeye devam ediyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum