'Hakim öğretmen eşiyle tartışan öğrencileri gözaltına aldırdı' iddiası yalanlandı

"Mahkemede görevli hakim, öğretmen eşiyle tartışan 3 öğrenciyi, 5 polis aracıyla gözaltına aldırdı." Haberiyle ilgili olarak resmi açıklama yapıldı.

'Hakim öğretmen eşiyle tartışan öğrencileri gözaltına aldırdı' iddiası yalanlandı
Editör: adalet.tv
05 Ocak 2024 - 16:25
Bazı basın yayın organlarında yer alan haberle ilgili olarak resmi açoıkla geldi. Alınan bilgiye göre Mardin'de görevli bir hakimin, okulda görev yapan öğretmen eşiyle tartışan 3 öğrenciyi, 5 polis aracıyla okula gelerek gözaltına aldırdığı bazı haber siteleri tarafından iddia edildi.

Garip olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcısı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yazılı açıklama yaptı. Açıklamalarda, haberlerin gerçeği yansıtmadığı, olayın öğretmen ve 3 öğrenci arasında yaşanan bir tartışmadan ibaret olduğu belirtildi.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının resmi internet sitesinden konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklama: Bazı yerel haber sitelerinde, yazılı ve görsel basında ve sosyal medya hesaplarında “öğretmen eşi olan hâkim, polislerle birlikte okul bastı, öğrenciler gözaltına alındı” yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Mardin İdare Mahkemesinde görev yapmakta olan bir hâkim meslektaşımızın öğretmen eşinin, kendisine hakaret eden öğrenciler hakkında şikâyeti üzerine soruşturma başlatılmış, yaşanan olay sonrasında şikâyetçinin eşi hâkim sıfatıyla değil eşine destek olmak için okula gitmiştir. Soruşturmada görev alan polis memurları öğretmen eşinin hâkim olarak görev yaptığından dahi haberdar değillerdir.

Olayın yerel basına yansıması üzerine, Cumhuriyet Başsavcılımızın kimseye ayrıcalık ve imtiyaz tanınmayacağı, yalnızca yasal mevzuatın uygulanacağı yönündeki sözlü talimatlarına rağmen, kimlik tespitleri yapıldıktan sonra ailelerine teslim edilen çocuklarımızın, ısrarlı bir şekilde gözaltına alındıkları ve hâkimin polislerle birlikte okula baskın yaptığı yönündeki tezvirat içeren haberler gerçek dışı, görev yapmakta olan bir hâkim meslektaşımız nezdinde yargıyı itibarsızlaştırma gayretinden öteye geçmeyen, herkesin malumu olan çarpık bir zihniyetin ürünüdür.

Şikâyet hakkı herkesin anayasal hakkıdır ve Cumhuriyet Başsavcılıkları şikâyetleri soruşturmakla görevlidir. Şimdiye kadar yapılan haberlerin bir yanlış anlaşılmadan kaynaklanmış olabileceği değerlendirilmekte iken, konunun ısrarlı bir şekilde gündemde tutulması manidardır. Gerçek dışı haberleri yaymak suretiyle kamuoyunda panik ve endişe yaratarak kamu düzenini bozanlar hakkında TCK 217/A maddesine muhalefet suçundan soruşturma yapılacaktır.

Hakkında soruşturma yürütülen çocuklar gözaltına alınmadığı gibi, henüz soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı tarafından çocuklarımızın ifadelerine dahi başvurulmamıştır. Soruşturma normal seyrinde devam edecek ve mevcut deliller çerçevesinde gereğine tevessül edilecektir. Adalet mülkün temelidir. Herkes kanunlar önünde eşittir ve kimseye bir ayrımcılık yapılmayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum