Gündemde olmayan konu: Memura ek zam

EYT ve Asgari ücrete zam konusu ülke gündeminde uzun süredir yer alırken, memurlara ek zam yapılması konusu ise gündeme gelmiyor.

Gündemde olmayan konu: Memura ek zam
Editör: adalet.tv
18 Aralık 2022 - 12:52
Reklam
Ülkemizde milyonlarca memur görev yapıyor. Memurlar Ocak ve Temmuz aylarında yılda 2 kez zam alıyorlar. Memurların herhangi bir ek geliri bulunmuyor. Açıklanan enflasyon rakamları memur maaşlarına yapılacak zam oranında önemli bir yere sahip.

TÜİK'in açıkladığı rakamlar memurlara inandırıcı gelmiyor. Memurlar enflasyon farkı ile birlikte toplu sözleşme zam oranı da alıyorlar. Bu oran (ortalama) yüzde 3 ile 8 arasında değişiyor.

Asgari ücretlilere yapılacak zam oranı 2 aydır ulusal basında geniş yer buluyor. EYT konusu ise bırakın son 2 ayı, 3 yıldır gündemden hiç düşmedi. Gündeme gelmeyen tek konu ise memurlara ek zam konusu. Memurlar ek zam veya refah payı adı altında maaşlarında ciddi bir iyileştirme talep ediyorlar.

Memurların ek zam talebinin nedeni ise maaşlarının ev kirası ve mutfak masrafları ile birlikte neredeyse tamamen erimesi. Bilindiği üzere büyükşehirler ev kiraları memur maaşlarını yakalamış durumda.

NETLEŞEN ZAM TUTARI

Memurlar temmuz ayında enflasyon yüzde 2,37, Ağustos ayında yüzde 1,46, Eylül ayında yüzde 3,08, Ekim ayında yüzde 3,54, Kasım'da da yüzde 2,88 artmış oldu. Kamu çalışanlarına 2022 yılının 2. yarısı için yüzde 7 toplu sözleşme zammı verilmişti. 5 aylık enflasyon verisi toplamda yüzde 14.04 oldu.

Ayrıca, yüzde 14.04 enflasyon farkından yüzde 7 toplu sözleşme zammı oransal olarak çıkarılınca memurlar için yüzde 6,59 enflasyon farkı oluşmuş durumda. Son olarak TÜİK tarafından açıklanacak Aralık ayı memurların alacağı enflasyon farkını tamamen netleştirecek.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • MEMUR GEÇİNEMİYOR
    1 yıl önce
    ADALET.TV olarak memurlar.net..ADALET.TV olarak memurlar.net in saltanatına son vermelisiniz. Memurlar neti kullanan kullanıcıların çoğu zaten adalet bakanlığı personeli ancak memurlar. net haberlerinde en az yer verdiği bakanlık yine adalet bakanlığı personelleridir. Bunun gibi doğru haberlere yer vererek tıklanma oranınızı arttırmanız gerek .