Erbaa Toprak Sanayi Kooperatifi, elektriğini yeşil enerjiden sağlayacak

Erbaa Toprak Sanayi Kooperatifi, CK Enerji Çamlıbel Elektrik aracılığıyla tükettiği elektriğin yenilenebilir kaynaklardan sağlandığını gösteren...

Erbaa Toprak Sanayi Kooperatifi, elektriğini yeşil enerjiden sağlayacak
Editör: AA
14 Kasım 2023 - 14:49
Erbaa Toprak Sanayi Kooperatifi, CK Enerji Çamlıbel Elektrik aracılığıyla tükettiği elektriğin yenilenebilir kaynaklardan sağlandığını gösteren Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, TOKİ tarafından deprem bölgelerinde inşa edilen konutların tuğlalarını üreten Erbaa Toprak Sanayi Kooperatifi üyesi 12 işletme, tükettikleri enerjinin yenilenebilir enerji kaynaklı olması için CK Enerji Çamlıbel Elektrik aracılığıyla I-REC sertifikası sahibi oldu.

Şirketler 1 yıl boyunca tükettikleri 12,9 milyon kilovatsaatlik elektriğin tamamını temiz enerji kaynaklarından sağlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CK Enerji Çamlıbel Elektrik Genel Müdürü Muharrem Bülbül, I-REC sertifikası alan Erbaa Toprak Sanayi Kooperatifi üyelerinin elektrik ihtiyaçlarını yeşil enerjiden karşılayarak sürdürülebilir bir gelecek için karbon ayak izini azaltma yönünde değerli bir adım attıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Enerji sektöründeki dönüşümü, teknolojik gelişmeleri, yenilikleri takip ediyor, çevre dostu elektrik tedarik etmek isteyen sanayi ve ticarethane müşterilerimiz için 'yeşil enerji' ile Yenilenebilir Enerji Sertifikası almalarına destek oluyoruz. Deprem bölgesinde önemli bir görev üstlenen Erbaa Toprak Sanayi Kooperatifi üyelerinin bir bu süreçte temiz enerji kaynaklarından sağlanan elektrik tüketmek için I-REC almalarını çok değerli buluyorum."

Erbaa Toprak Sanayi Kooperatif Başkanı Ayhan Ata Ortaş ise, üyelerinin üretim süreçlerinde çevreye dost uygulamalar kullanmalarını önemsediklerini aktararak, "Üyemiz olan 12 işletmenin yıllık 200 milyon tuğla üretim kapasitesi bulunmaktadır. Şu anda üretilen ürünlerin yüzde 20'si deprem bölgelerine sevk edilirken önümüzdeki yıl bu oranın yüzde 50'ye çıkmasını hedefliyoruz. Üretim esnasında üyelerimiz yılda yaklaşık 13 milyon kilovatsaat elektrik tüketmektedir. Bu noktada üyelerimizin tükettiği elektriği yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılayacak olması sürdürülebilir bir gelecek ve yeşil dönüşüm açısından büyük önem arz ediyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ile üye işletmelerimizdeki karbon salınımının azaltılmasına imkan sağlayan CK Enerji Çamlıbel Elektrik ve I-REC sertifikası alarak sürdürülebilir kalkınmaya destek olan paydaşlarımıza teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum