Emekli maaşlarına zam için yeni senaryo

Emekli maaşlarına zam için yeni detaylar netleşti. Emeklilerin maaş zam oranları kademeli olarak değişkenlik gösterecek. Emekliler maaşlarını ne zaman zamlı alacak, emekli zam oranı ne kadar olacak? sorularının cevabı haberimizde.

Emekli maaşlarına zam için yeni senaryo
Editör: adalet.tv
04 Ağustos 2023 - 15:58
Reklam
Emekli maaş zam oranı, emekli maaşı, emekli zam, emekliye zam, emekli aylıkları arttı mı, emekli ne kadar zam alacak, emekli aylıkları kaç para, emekliye zam var mı, en düşük emekli maaşı kaç para oldu.

Haziran ayı enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından açıklanmasının ardından emekli ve memur maaşı zam oranları netlik kazandı. Buna göre 6 aylık enflasyon farkı ve refah payı ile emekli maaşına yüzde 25 zam yapılırken, söz konusu kanun teklifi, TBMM'de kabul edilerek, yasalaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde emekli maaşına zam konusunda yaptığı açıklamalar gündemde geniş yer bulmuştu.

DEĞİŞKENLİK İÇERİYOR

Alınan bilgiye göre; son düzenlemeyle en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olan SSK ve Bağ-Kur'lular, "Emekli maaşına ek zam gelecek mi? SSK ve Bağ-Kur Temmuz emekli maaşı ne kadar olacak?" Sorularının yanıtını aramaya başladı. İşte 2023 Temmuz zamlı emekli maaşı tablosu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üç ülkeyi kapsayan Körfez ülkeleri turu dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ÖNEMLİ AÇIKLAMA GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli zammıyla ilgili şu açıklamaları yaptı;

"Emekliler noktasında yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu. Memura, işçiye ve emekliye bütçe şartlarını zorlayarak yapabileceğimiz en iyi zammı yaptık.

Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğimize dair söz verdik ve şu ana kadar da ezdirmedik. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerimize enflasyon zammına ilave refah payı verilerek zam oranını yüzde 25'e yükselttik. Memur emeklilerine de aynı şekilde yüzde 25 oranında zam yapıldı. Enflasyonun üzerinde artışlar yapıldı.

MEMUR MAAŞI İLE EMEKLİ KIYASI

Biz memurumuza, çalışanımıza, emeklimize bu zamları yaparken, bazı fırsatçı, açgözlüler de adeta vatandaşın cebine elini uzatıyor. Bu fırsatçılara izin vermeyeceğiz. Ticaret Bakanlığımız, denetimlerini sıklaştırdı, cezai işlemleri artırıyoruz" dedi.

EMEKLİYE ZAM NE ZAMAN

Emekli maaşları konusunda yeni bir yaklaşımınız olacak mı?" sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Emekliler noktasında yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu." ifadelerini kullandı.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekli aylıklarına bir an önce kök ücrete yansıyacak şekilde 8 bin 77 TL seyyanen iyileştirme yapılması talebinde bulundu.

Ayrıca; Kazım Ergün, "Asgari ücretlilerin, memurların ve kamu işçilerinin gelirleri arttı. Milyonlarca emekli ise aynı aylığı almaya devam ediyor. Aynı marketten aynı ekmeği aynı fiyatı ödeyerek alan ve 7 bin 500 lira ile bir ay boyunca geçinmek durumunda kalan emekliler, çok zor durumda. Emeklilerimizin ne yazık ki yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilme imkanı kalmamıştır" dedi.

GÜNCEL ZAM ORANI NASIL YANSIDI

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen en düşük memur maaşını 22 bin 17 TL’ye çıkaran, emekli aylıklarında yüzde 25 zam öngören kanun teklifi Komisyon’da  (TBMM) kabul edildi. Son verilere göre; Emekli maaşlarına temmuz ayından itibaren yüzde 25 zamlı şekilde yatırılmaya başladı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum