Devlet kurumlarında çalışan işçilerin ilave tediye ödemeleri hesaplara yatırıldı

Devlet ve bağlı kurumlarda çalışan işçilerin ilave tediye ödemeleri hesaplara yatırılmaya başlandı.

Devlet kurumlarında çalışan işçilerin ilave tediye ödemeleri hesaplara yatırıldı
Editör: adalet.tv
23 Haziran 2023 - 20:19
Reklam
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, devlet ve bağlı kurumlarda çalışan işçilerin, ilave tediye ödemelerinin ilk yarısının bugün itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandığı bildirildi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın kararıyla devlet ve bağlı kurumlarda çalışan işçilerimizin ilave tediye ödemelerinin ilk yarısı bugün itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandı. Her daim olduğu gibi Türkiye Yüzyılı emekçilerinin yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi.

İLAVE TEDİYE NE DEMEK

Genel ve katma bütçeli kamu kurumları, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan şirket ve kurumlar ve belediyelerde çalışan işçi statüsünde çalışan personele ücret sistemlerine bakılmaksızın her yıl için bir aylık tutarında devletçe verilen ikramiye ödeneğidir.

TEDİYE ÖDEMESİNİ KİM ALIR

Devlet ve devlete bağlı olan kurum ya da kuruluşlarda Türkiye Cumhuriyeti iş kanununda yer alan birinci maddenin tanımı gereği, kadrolu işçi sayılan her türlü personel tediye ödeneklerinden yararlanabilecektir.

TEDİYE ZORUNLU MU

4857 sayılı İş Kanunu işçi tanımına 2. madde de yer vermiştir. Buna göre “bir iş sözleşmesine dayanarak çalışan gerçek kişiye işçi” denir. O halde bir iş sözleşmesine dayanarak, yukarda belirtilen kurumlarda çalışan her işçiye ilave tediye ödemesinin yapılması gerekmektedir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum