Deprem bölgesindeki cezaevlerinde son durum

Deprem bölgesindeki ceza infaz kurumları ile ilgili yeni bir açıklama yapıldı.

Deprem bölgesindeki cezaevlerinde son durum
Editör: adalet.tv
06 Şubat 2023 - 12:22
Deprem bölgesinde yer alan ceza infaz kurumlarıyla ilgili resmi açıklama geldi.

CTE Genel Müdürü: Depremden etkilenen bölgedeki ceza infaz kurumlarımızda kalan hükümlü ve tutuklulardan yaralanan veya hayatını kaybeden bulunmamaktadır.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gece saat 04.17'de 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Türkiye'nin birçok ilinde hissedildi. En büyüğü 6,6 olmak üzere 78 artçı deprem meydana geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 284 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 323 kişinin de yaralandığını açıkladı. Gaziantep'te 80, Kahramanmaraş'ta 70, Malatya'da 47, Osmaniye'de 20, Şanlıurfa'da 18, Diyarbakır'da 14, Adıyaman'da 13, Adana'da 10, Kilis'te 8, Hatay'da 4 kişi yaşamını yitirdiği açıklandı.

Konuya ilişkin CTE'nin resmi açıklaması şöyle: Kahramanmaraş ilimizde meydana gelen ve çevre illerimizde de hissedilen 7,4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Depremden etkilenen bölgedeki ceza infaz kurumlarımızda kalan hükümlü ve tutuklulardan yaralanan veya hayatını kaybeden bulunmamaktadır.
Bölgedeki ceza ve infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutukluların aileleri ile görüşmeleri konusunda gerekli kolaylık sağlanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum