Cumhuriyet savcısından 2. kez mükerrir cezalarla ilgili öneri

Cumhuriyet savcısı, 2. kez mükerrir cezalarla ilgili öneride bulundu. Önerinin detayları haberimizde.

Cumhuriyet savcısından 2. kez mükerrir cezalarla ilgili öneri
Editör: adalet.tv
26 Temmuz 2023 - 20:06
Cumhuriyet savcısı Bülent Cansu, resmi twitter hesabındna yaptığı açıklama ile 2. kez mükerrir cezaların infazıyla ilgili öneride bulundu.

Bilindiği üzere twitter üzerinden binlerce mahkum ailesi 2. kez mükerrir cezalarla ilgili düzenleme yapılmasını uzun süredir talep ediyor.

Savcı Bülent Cansu'nun paylaşımı: İkinci kez mükerrir olanlar hakkında koşullu salıverilme hükümleri uygulanmadığından denetimli serbestlik kapsamında tahliye edilmemektedirler. 

Zımni af manasına gelen uygulamalar yürürlüğe konulmuş iken 2. kez mükerrirlerin de bir şekilde istifadesi olmalıdır. 

Onlar yönünden ise bihakkın tahliye tarihine kadar denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak tahliye edilmeleri düşünülebilir.

Özünde infaz hukuku ile ilgili bu derecede sık düzenleme yapılmaması, uygulamalara istikrar kazandırılması gerekir. Bu nedenle sık yapılan düzenlemeler, uygulama etkinliğini azaltmakta, infaz hukukunun amacının gerçekleşmesine engel olmaktadır.

5275 s. K. m.3’e göre infaz hukukunun amacı;
* Genel ve özel önlemeyi sağlamak, 
* Bu maksatla hükümlünün yeniden suç işlemesini engelleyici etkenleri güçlendirmek, 
* Toplumu suça karşı korumak, 
* Hükümlünün yeniden sosyalleşmesini teşvik etmek, üretken ve kanunlara, nizamlara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk taşıyan bir yaşam biçimine uyumunu kolaylaştırmaktır.

Bugün geldiğimiz noktada infaz hukukunun amacına hizmet eden bir yasal düzenlemenin olduğunu söylemek pek mümkün değildir.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum