Cumhurbaşkanı Yardımcısından memurlara özlük hakkı açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’dan memurların özlük haklarına ilişkin açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısından memurlara özlük hakkı açıklaması
Editör: adalet.tv
25 Nisan 2023 - 22:18
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan devlet kurumlarında görev yapan memurlarla ilgili özlük hakkı açıklaması geldi.

Fuat Oktay’ın açıklamasından öne çıkanlar: Memurumuzu, kamu çalışanımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz' dedik, Cumhuriyet tarihimizin en önemli maaş artışlarını gerçekleştirdik.

2023 yılı başında kamu çalışanlarımıza gerekli ilave oranda refah paylarını vererek çalışanlarımıza yüzde 30 oranında zam yapmıştık. Maaş promosyonlarının doğrudan personele ödenmesini temin ettik, bu sayede kamu görevlilerimize ciddi oranda ek gelir sağladık.

Öğretmenlerin, sağlık çalışanlarının, polis memurlarının, din görevlilerinin, müdür ve müdür yardımcılarının, avukatlar ile uzman erbaş ve uzman jandarmaların ek göstergelerini 3600'e çıkardıklarını hatırlatan Oktay, bu sayede kamu çalışanlarının emekli aylık ve ikramiyelerinde kayda değer artışlar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Geçici personel statüsünü sözleşmeliye dönüştürüp sendikaya üye olabilme hakkı tanıdıklarını anlatan Oktay, şöyle konuştu: "İşte daha bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde 3 bin 500 engelli öğretmenimizin atamasını gerçekleştirdik. Ayrıca başvuru yapan 4 bin 300 engelli öğretmenimizden kalan 800'ünün de en kısa sürede atanacağının yine müjdesini bugün Sayın Cumhurbaşkanımız verdiler. Atanan öğretmenlerimize görevlerinde bir kez daha başarılar diliyorum, hayırlı olsun. 2011 ve 2013 yıllarında sayıları yaklaşık 300 bini bulan sözleşmeli personeli kadroya geçirmiştik. Bu sene yeni bir düzenleme daha yaptık ve sayıları 500 bine yaklaşan sözleşmeli personelimizin kadroya geçişini sağladık. Aynı düzenleme ile bundan sonra istihdam edilecek sözleşmeli personele 3 yılın sonunda kadroya geçme hakkı tanıdık. Bu sayede kamudaki sözleşmeli personelimizin kadro sorununu kalıcı olarak çözüme kavuşturduk."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 6 Yorum
  • Umutsuz ikm
    1 yıl önce
    Cezaevi personeline iyileştirme boynumun borcu diyen biri vardı şimdi bizi ağzına bile almıyor. Seçim günü mührü elime aldığımda aklıma gelen ilk şey bu olacaktır.
  • yvz şnr
    1 yıl önce
    Öğretmenlerin, sağlık çalışanlarının, polis memurlarının, din görevlilerinin, müdür ve müdür yardımcılarının, avukatlar ile uzman erbaş ve uzman jandarmaların ek göstergelerini 3600'e çıkardıklarını , bu sayede kamu çalışanlarının bir kısmının emekli aylık ve ikramiyelerinde kayda değer artışlar gerçekleştirdiklerini söyledi. neden cezaevi çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmedi tv programlarında söz verildi ancak hala gerçekleşmedi.
  • Marasli 46
    1 yıl önce
    Verdiğiniz herseyi geri alın ama lütfen bizi 2003 teki alim gucune giturun
  • Bitmiş zabıt katipleri
    1 yıl önce
    Aklı başında Adliye personelleri seçimi sabırsızlıkla bekliyor.
  • Cybernetic
    1 yıl önce
    Varsa yoksa öğretmen, din adamı, sağlıkcı.. sen adaleti tesis etmeye çalışan adalet mensuplarını neden görmezden gelirsin? Bakan bey boynundaki borcu ne zaman ödeyecek? İkm lere verilen sözü tutun, sivil memuru talep ediyor bahanesiyle kapsayıcı çalışma yapılsın yalanı çocuk kandırmaya çalışmaktan farksız YAZIKLAR OLSUN
  • Davud
    1 yıl önce
    Cezaevi personelleri seçimi sabirsizlikla bekliyor.