Cezaevlerinde 'infaz düzenlemesi' hazırlığı

Ceza infaz kurumlarında infaz düzenlemesi nedeniyle hazırlıklar devam ediyor. Yüzlerce dosya teker teker inceleniyor.

Cezaevlerinde 'infaz düzenlemesi' hazırlığı
Editör: adalet.tv
16 Temmuz 2023 - 21:49
31 Temmuz günü yürürlüğe girecek infaz düzenlemesi ile binlerce hükümlü kapalı ceza infaz kurumundan açık ceza infaz kurumunda nakil olacak, bir o kadar da açık ceza infaz kurumundan denetimli serbestliğe ayrılacak.

Ceza infaz kurumlarında görevli infaz ve koruma memurları yeni yasa nedeniyle aksama meydana gelmemesi için meşakkatli bir çalışma yaparak hükümlülerin infaz dosyalarını tek tek inceliyor.

Açığa ayrılmaya hak kazanacak hükümlülerin dosyaları ayrı bir yerde tasniflenerek adliyeye gönderilmek üzere hazır bekletiliyor. Gecesini gündüzüne kadatarak görev yapan infaz koruma memurları hükümlülerin 1 saat bile fazladan kapalı cezaevinde kalmaması için 2 hafta erkenden çalışmaya başladı.

Ceza infaz kurumlarından sorumlu savcılar ise ülke genelinde cezaevi müdürleri ve infaz birimlerinden sorumlu memurlar ile toplantılar yaparak yasada uygulama birliğe olması adına bütün detayları titizlikle ele aldıkları öğrenildi.

Daha önce 2016 ve 2020 yıllarında yapılan infaz düzenlemelerinde de adliyelerde ve ceza infaz kurumlarında görevli memurlar haftasonları ve haftaiçi gece geç saatlere kadar çalışarak olası mağduriyetleri önlemişlerdi. Ayrıca memurlar bu yoğunluk nedeniyle herhangi bir ek mesai ücreti almaycak.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 12 Yorum
  • Ertugrul
    9 ay önce
    Allah bile kul hakkını affetmez iken siz örtülü olarak affettiniz. Mazlumların yanında olmadınız zalimleri sevindirdiniz. Hepinize yazıklar olsun ahımız bedduamız büyük
  • Sadık
    9 ay önce
    Hem de kaçıncı af niteliğindeki düzenleme. Türkiye suçlu cenneti oldu. Her haltı yiyebilirsin yanına kar bırakılır ama sakın ha mağdur olma çünkü karşılığı bu..
  • Hatice
    9 ay önce
    Neyse ki önümüzde yerel seçimler var, suçun mağdurlarını görmezden gelenleri biz de görmezden geleceğiz.
  • İsmail
    9 ay önce
    Hatice Hanım suç mağduru olarak tepki gösteriyor normal olan da bu. Ne diyecekti insanlar canına malına kastedenlere ve buna karşın yıllarca güya ceza verilip cezalarını çekmeyenlere?? Suç cezasız kalırsa suçtan zarar görenler ve toplumun adalete inancı biter ve hesaplaşmalar ortaya çıkar. Türkiye buna gitmeye başladı. Allah yardımcınız olsun
  • zülfiye
    9 ay önce
    nekadar kolay sizin için insan yargılamak öfke kusmak belliki sevdiğiniz canınız dediğiniz haksız yere cezaevine düşmemiş ben hamileyim eşim hayatı boyunca bir kadına değil el kaldırmak gözünün ucuyla bakmış değil ama gençlışınde malesef kavgaya karımış karıştığı kavgalarıda söyliyeyim serseri zübbeler önünü kesmiş buda bi güzel dövmüş ama ceza almış durup beni dövün soyup soğana çevirin demesi lazımmış dememiş akrabasının karısını dövmesini engellemeye çalışırken kadının hem kocasından hem eşimden şikayetçi olması üzerine savcınında geçmişte de benzer suçu varmış diye eşimi yargılamadan suçlu bulması adaletmi sizce hemde 4/4 tekerrür verip kapalıya attılar haftada yarım saat konuşucam sesini duyucam diye telefondan gözümü ayıramıyorum malesef yasa 4/4 lere vurmadığı için eşim orda kalmaya devam edicek hemde yapmadığı birşey yüzünden ben tekbaşıma hamile halimle hem geçinmeye hemde önyargılı insanlarla mücadele etmeye çalışıyom aynı şey sizin başınıza gelseydi bukadar öfke kusabilirmiydiniz
  • Talha
    9 ay önce
    Doğru Hatice Hanım suçun mağdurlarının da bir cevabı olacak. Benim hayatımı karartacaklar mağdur eyvallah diyecek öyle mi? Mağdurlar kızınca kızmasın, suçlular baskıyla af alınca normal. Allah'ın bana soracağını affetmediğini siz nasıl affediyorsunuz?
  • Ertugrul
    9 ay önce
    Haklısınız Hatice hanım suçun mağdurları değil demek ki failler değerli. Devlet hakkımızı gözetmeyecekse ne işe yarıyor?
  • Kerim
    9 ay önce
    Ya Hatice hanım bi git işine gücüne ayıp yahu devlet yöneticilerini yerel seçimle tehtit ediyorsun bilmiyorum annemisin degilmisin ama sen evladın düşse ciğerin yanar feryat edersin yasa yasa diye iste bu ikiyüzlülük sadece birazcık empati hem ayrıca egoist hitaplar birşey değiştirmez tehtit vari konuşmanız hiç etik değil koskaca Fahri kâinatı yaratan yüce ALLAH C.C. kullarını affediyor siz kimsiniz yahu sıradan basit bir günahkar kul sadece birdaha da sevsekte sevmesekte devlet yönetimine tehtitkâr konuşmayın yakışmaz.
  • Kartal Açık Gir Çık Anısı
    9 ay önce
    Biz de bir günlüğüne girdiğimiz açık cezaevinde, ot yolduk, çapa yaptık, kamyon boşalttık. 36 derece güneşte 8-12 / 13-17 arası şapka bile olmadan ''bura bitmeden dışarı çıkamazsınız'' zorbalığını yaşadık, ''bir şey diyeni kapalıya atıyorlarmış'' aman diyeyim sözleri ile tehdit edilerek bir gün geçirdik, onlarda gece çaylarını içerek çalışsınlar bir şey olmaz, bize öyleyse onlara da böyle, kanunsuzluk herkese uğrar bir gün kimseyi es geçmez güzel ülkemde...
  • Mahkum yakini
    9 ay önce
    Tck 188. 12.6 yıl. .4.5 kapalida kaldı, simdi 1 ile 5 aydir acikta . Kovidden yararlanamadi . Kimi diyor 5 sene ceza indirimi kimi diyor 4 sene kafa karistirici durum. Bilen biri detayli cevap yazarsa sevinirim. Tesekkurler
  • Serkan
    9 ay önce
    Asayiş adalet hak hukuk bitti müthiş haber!
  • infaz
    9 ay önce
    infaz ve koruma memurları mı ? infazda az sayıda infaz ve koruma memuru çalışır. cezaevi katipleri çoğunluktadır, infaz personeli diye düzeltirseniz daha doğru olur.