Cezaevinde 5 kadın memur, erkek mahkum ile ilişkiye girince bakanlık yasak getirdi

Cezaevinde görev yapan bir kadın memur, erkek bir mahkumla cinsel ilişkiye girince bakanlık karar aldı ve kadın memurların erkek cezaevinde görev yapmasını yasakladı. Alınan bilgiye göre aynı mahkum ile 4 kadın memur daha ilişkiye girmiş.

Cezaevinde 5 kadın memur, erkek mahkum ile ilişkiye girince bakanlık yasak getirdi
Editör: adalet.tv
30 Eylül 2023 - 12:07
Reklam
İlginç olay İsrail'de yaşandı. Cezaevinde görev yapan kadın memur, Filistinli bir mahkumla cinsel ilişkiye girdi; İsrail'de kadın askerlerin cezaevlerinde görev yapması tamamen yasaklandı.

Alınan bilgiye göre; rütbesi açıklanmayan bir kadın asker, tutuklu olarak cezasını infaz eden Filistinli bir erkekle fiziksel yakınlık kurduğunu itiraf etti. Kadının, İsraillilerin çoğunluğu için zorunlu olan askerlik hizmetinde olduğu tahmin ediliyor. Askerin ve cinsel ilişkiye girdiği iddia edilen Filistinli tutuklunun kimlik bilgileri ise açıklanmadı.

4 KADIN MEMUR DAHA İLİŞKİYE GİRMİŞ

Adalet TV'nin bölge kaynaklarından aldığı bilgiye göre, olaya adı karışan Filistinli erkek mahkum müebbet hapis cezası ile yargılandığı dosyasının temyiz aşamasında olduğu öğrenildi. Olayın ardından davaya bakan yerel mahkeme, cezaevinin yeri de dahil olmak üzere diğer ayrıntıların (gizlilik nedeniyle) açıklanmamasına karar verdi.

Tutuklanan kadın askerin ilk sorgusunda dört kadının daha aynı adamla ilişkiye girdiğini iddia ettiğini bildirdi. İsrail Cezaevi Servisi (IPS), Filistinli tutuklunun sorgulama öncesinde hücresinden ayrı bir koğuşa nakledildiğini belirtti.

Kadın askerlere yüksek güvenlikli cezaevlerinde görev verilmeyecek

IPS şefi Katy Perry ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, kadın askerlerin artık Filistinli hükümlü ve tutukluların tutulduğu yüksek güvenlikli cezaevlerinde görev yapmayacağını resmi olarak açıkladı. Medyaya yansıyan haberlere göre 2025 yılı ortalarında yüksek güvenlikli cezaevlerinde tek bir kadın askerin bile kalmayacağı tahmin ediliyor.

İsrail ceza infaz kurumlarında benzer olaylar daha önce de haberlere konu olmuş, Adalet Bakanlığı soruşturma başlatmıştı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum