Cezaevinde 12 kişinin öldüğü 'hayata dönüş operasyonu davası devam ediyor

Bayrampaşa'da bulunana kapalı cezaevinde 12 kişinin öldüğü 'hayata dönüş operasyonu davası devam ediyor

Cezaevinde 12 kişinin öldüğü 'hayata dönüş operasyonu davası devam ediyor
Editör: adalet.tv
29 Şubat 2024 - 16:51 - Güncelleme: 29 Şubat 2024 - 16:57
Sol örgütlerin ceza infaz kurumlarını işlevsiz kılmak ve F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumunlarına nakil gitmemek için başlattıkları isyanlar sırasında çıkan olaylarda 12 hükümlü ölmüştü.

Dönemin İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, 2000 yılında düzenlenen Hayata Dönüş Operasyonu hakkında tanık olarak ifade verdi. Tantan, "Hükümet kararı icra edilmiştir. Benim tek başıma böyle bir emir düzenlemem mümkün değildir. Zaten emrin altında başka imzalar da vardır. Buradaki asıl amaç kimsenin canına zarar gelmeden operasyonu tamamlamaktı" dedi.

Eski Bakan Tantan, "Benim ne tür silahlar kullanıldığına dair bilgimin olması mümkün değildir, böyle bir talimatımız da yoktur" ifadelerini kullandı.

Biliniği üzere davada 196 kişi sanık olarak yargılanıyor.

Bakan Tantan'ın ifadesinden öne çıkanlar: "Kapalı alanda kullanılamayacak silahların hangi amaç ve nedenle cezaevinin içinde kullanıldığı" yönündeki soruya Tantan, "Bu operasyonu yürüten kolluk personelinin, çalışanların ve içeride bulunan tüm mahkumların can güvenliğinin sağlanması için ne yapılması gerekiyorsa cezaevi savcısı ve jandarma komutanlığı her türlü kararı almakta yetkiliydi. Benim ne tür silahlar kullanıldığına dair bilgimin olması mümkün değildir, böyle bir talimatımız da yoktur."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum