Çalışma Bakanından memur maaşı açıklaması

Bakan Işıkhan: “Memur ve emekli zammı için torba yasa çıkaracağız, en düşük memur maaşı 22 bin TL olacak” ifadesini kullandı.

Çalışma Bakanından memur maaşı açıklaması
Editör: adalet.tv
21 Haziran 2023 - 12:55
Reklam
Memur maaşları konusunda resmi açıklamalar gelmeye devam ediyor. Asgari ücretin 11.402 TL olmasının ardından gözler memur ve emekli maaşlarına çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan torba yasa çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak. Memur ve emeklilerin zam oranı 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon rakamlarının ardından netleşecek." dedi.

AK Parti grup toplantısı öncesinde TBMM'de gazetecilerle konuşan Işıkhan, "Hazine ve Maliye Bakanlığımızla işbirliği halinde çalışıyoruz. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz, bürokratlarımız çalışıyor. Hedefimiz torba yasada tüm paydaşları memnun edecek bir sonuca ulaşmak." ifadelerini kullandı.

Vatandaşların yanında olduklarını belirten Işıkhan ayrıca "Çalışanlarımızı, memuru ve emekliyi enflasyona ezdirmeme konusu en önemli olan unsur" dedi. Şu an 22 bin TL ve üzeri maaş alan memurların zam oranının nasıl hesaplanacağı ise henüz netleşmedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum