Asgari ücret ve memur maaşı için kritik açıklama geldi

Memurların ve asgari ücretlilerin gözü temmuz ayı zamlı maaşlarında. Zamlı maaşlarla ilgili süre azalırken resmi açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Asgari ücret ve memur maaşı için kritik açıklama geldi
Editör: adalet.tv
19 Haziran 2023 - 07:08
Devlet kurumlarında görev yapan memurlar ile özel sektörde görev yapan asgari ücretlileri temmuz ayı ile birlikte zamlı maaşlarına kavuşacak. Şu an 22 bin TL'nin üzerinde maaş alan memurların zam oranı ise henüz netleşmedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Gerek asgari ücret gerek bu 22 bin TL en az memur zammı meselesi bunlar seçim beyannamesinde ortaya koyduğumuz taahhütler. Hiç geciktirmeden bu taahhütlerimizi temmuz ayı içerisinde gerçekleştirme konusunda bir gayret içerisindeyiz." dedi ve asgari ücretlinin enflasyona ezdirilmeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Haber Global'de gündeme dair soruları yanıtladı.

Asgari ücret ve memur maaşlarıyla ilgili Yılmaz şu ifadeleri kullandı;

Biliyorsunuz Meclisimiz bir çalışma kararı aldı. Temmuz ayında ilk altı ayın da enflasyonunu görmüş olacağız.

Tüm bunların çerçevesinde bir değerlendirme yapacağız. Gerek asgari ücret gerekse de en düşük memur maaşlarının 22 bin TL olması bizim seçim sürecinde ortaya koyduğumuz taahhütler.

Biz ne dediysek hep onu yapma gayreti içerisinde olan bir partiyiz. Dolayısıyla biz bu taahhütlerimizi hiç geciktirmeden yerine getirme gayreti içerisindeyiz.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ilgili bakanlıkta birlikte asıl bu çalışmayı yürütüyor. Son sözü Meclisimiz söyleyecek.

Burada Meclisimizin iradesine saygı göstermek zorundayız. Biz talebimizi ortaya koyacağız ama yasamada biliyorsunuz kuvvetler ayrılığı var. Meclis de uygun görürse çalışma tamamlanacak.

Çok şükür Cumhur İttifakı olarak çoğunluğumuz var, milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Eğer bu olmasaydı iki ayrı ittifakta olsaydı güçler bu sorunlar çok daha karmaşık hale gelecekti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum