Kamuda görev yapan mühendislere Temmuz ayında zam müjdesi

ABONE OL

Kamuda görev yapan mühendislere temmuz ayında yeni bir düzenleme ile maaşlarında ciddi bir artış yapılması gündemde. Mühendis maaşlarındaki erime yeni dönemde ortadan kaldırılmış olacak.

Kamu kurumlarında görev yapan mühendislere müjdeli haber gelmek üzere, yeni hükümetin ilk gündem maddelerinden biri çalışanların maaşlarında yapılacak iyileştirmeler olacak. Bu konuda hükümet yetkililerinden açıklamalar gelmeye başladı.

Devlet kurumlarında görev yapan kamu mühendisleri bilindiği üzere enflasyon karşısında maaşları ciddi oranda bir erimeye neden olmuştu. Bazı meslek guruplarında yapılan iyileştirmeler kamu mühendislerine yansıtılmamıştı. Kamu mühendislerinin aylık maaş hesapları da güncellenmiş olacak.

KAMU MÜHENDİSLERİNİN ÖZLÜK HAKLARI

Kamu mühendisleri özlük hakları konusunda taleplerini uzun süredir sosyal medya platformlarında dile getiriyorlardı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığının yeni bakanlar ile birlikte kamu mühendislerinin maaş artışı ve özlük hakları konusunda kapsamlı bir çalışmayı gündemlerine alması bekleniyor.

Aynı birimde çalışan memurlar ile neredeyse aynı özlük haklarına sahip olan kamu mühendisleri çalışmaların bir an evvel yürürlüğe girmesini bekliyor.

KAMU MÜHENDİSİNİN TEMMUZ ZAM ORANI

En düşük memur maaşının 22 bin TL seviyesine gelecek olması memur zam oranlarının hesabının tamamen değişmesine neden oldu. Kamu mühendisleri de temmuz ayı zamlı maaşların nasıl hesaplanacağı, kendilerinin meslek itibariyle bu hesaptan nasıl lehe faydalanacağı hususunda soru işaretlerinin giderilmesini bekliyor.

KAMU MÜHENDİSLERİNİN ENFLASYON FARKI HESABI

Kamuda görev yapan mühendislerin enflasyon farkı da netleşmek üzere. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına göre; Ocak ayında yüzde 6,65, Şubat ayında yüzde 3,15, Mart ayında yüzde 2,29, Nisan ayında yüzde 2,39, Mayıs ayında da yüzde 0,04 olduğu biliniyor.

TÜİK’in haziran ayı enflasyon rakamları ile birlikte devlet kurumlarında görev yapan bütün memurların Temmuz ayı zamlı maaşları hesaplanmış olacak.

kamu mühendisi kamu mühendisi zam kamu mühendisi özlük hakkı kamu mühendisi zamlı maaş kamu mühendisi temmuz maaşı