Cezaevine ziyarete giden 16 yaşındaki Filistinli kız tutuklandı

ABONE OL

16 yaşındaki Filistinli kız, kardeşini cezaevinde ziyaret ettiği için polis ekipleri tarafından gözaltına alındı ardından tutuklandı.

İsrail'in Filistinlilere karşı uyguladığı sıkı güvenlik politikaları devam ediyor. Filistin Tutsaklar Kulübü'ne (PPC) göre İsrail işgal güçleri, İsrail'deki Beersheba Eshel cezaevinde tutuklu olarak bulunan erkek kardeşini ziyaret ederken 16 yaşındaki Filistinli bir kızı tutukladı.

Alınan bilgilere göre gözaltına alınıp ardından tutuklanan kızın, Batı Şeria şehri Ramallah'ın Ni'lin mahallesinden Hala Talal Sorour olduğu belirlendi.

Tutuklu bulunan Hala, 1,5 yılı aşkın süredir İsrail cezaevi olan Eshel'de tutulan kardeşi Halid'i kapalı görüşe geldiği öğrenildi. Küçük kızın iki erkek kardeşinin de İsrail cezaevlerinde olduğu öğrenildi

İsrail cezaevlerindeki Filistinli tutuklu ve hükümlü sayısı, Ekim 2022 sonu itibarıyla 33'ü kadın, yaklaşık 160'ı küçük olmak üzere yaklaşık 4.760 tutuklu ve üçü erkek, dördü kadın olmak üzere 820 idari tutukluya ulaştığı açıklandı.

israil cezaevi filistin tutuklama