'Cezaevi doldu' diyen memurlar mahkum alımını durdurdu

ABONE OL

Belçika'da cezaevi memurlar 'cezaevi dolu' diyerek bir cezaevine mahkum alımını durdurdu.

Belçika’nın ikinci büyük kenti Anvers’te (Antwerp) görev yapan cezaevi perosneli, cezaevindeki koşulların insanlık dışı olduğu gerekçesiyle kapıları kapatarak yeni mahkum kabul etmeme kararı aldığı öğrenildi.

Belçika'da yayın yapan haber sitelerinden edinilen bilgilere göre, benzeri görülmemiş bu eylem üzerine, Belçika Adalet Bakanlığı, geçici olarak mahkumları başka kapalı cezaevlerine nakil göndermeye başladı.

Alınan bilgilere göre Anvers şehrinde bulunan kapalı Cezaevi’ndeki memurlar, Pazartesi sabahından itibaren, “cezaevi dolu” diyerek yeni gelen mahkumların girişini yapmadı.

Cezaevi personeline göre cezaevindeki koşullar, tutuklular ve hükümlüler için insanlık dışı boyutlarda. Son sayıma göre 439 kişilik erkek bölümünde şu anda 719 mahkum cezasını infaz ediyor.

MAHKUMLAR YERLERDE YATIYOR

Cezaevi görevlileri, 120’den fazla mahkumun, yere serdikleri kullanışlı olmayan şiltelerde uyuduğunu belirterek bu koşullar içindeki cezaevine yeni hükümlü ve tutuklu girişine izin vermeyeceklerini belirtti.

Cezaevi çalışanlarının bağlı olduğu üç sendika, koşulların düzeltilmesi için grev kararı aldıklarını açıkladığı belirtildi. Adalet Bakanlığı ise konuyla ilgili olarak sessizliğini koruyor.

belçika mahkum hükümlü tutuklu