Almanya'da cezaevleri için AF kararı verildi

2024 yılı için yılbaşına özel olarak Almanya hükümeti af kararı açıkladı.

Almanya'da cezaevleri için AF kararı verildi
Editör: adalet.tv
19 Aralık 2023 - 14:20
Reklam
Genel olarak 2. sınıf ülkelerden af haberleri ulusal medyada geniş yer tutardı. Ortadoğu ve afrika ülkelerinden bol bol af haberleri okurduk.

Bu kez af haberi Avrupa'nın en önemli ülkesi olan Almanya'dan geldi. Almanya hükümeti 2024 yılına özel af kararı açıkladı.

Almanya'da 670 mahkûma Noel affı: Erken tahliyeyi kabul etmeyenler var

Almanya'da cezaevlerinden bulunan 670 hükümlünün 01 Ocak 2024 günü bitecek cezalarını tamamlamaları beklenmeden Noel bayramı öncesinde cezaevinden tahliye edildiği açıklandı.

Adalet TV avrupa kaynaklarının eyalet yetkilerinden aldığı bilgiye göre bu yıl "Noel affı"ndan yararlanan mahkum sayısı geçen yıla göre düşük kaldı. Almanya'da geçen yıl binin üzerinde mahkum cezalarını tamamlamadan Noel öncesinde tahliye edilmişti.

Ayrıca kasım ayıortasında 197 kadın ve erkek hükümlü tahliye edildi.

BAZI MAHKUMLAR AF KARARINI KABUL ETMEDİ

Cezası tamamlanmak üzere olduğu için hükümetin af kararını kabul etmeyen hükümlüler de oldu. Aşağı Saksonya eyaletinde 4 hükümlü Noel'i cezaevinde geçirmek istediğini belirterek tahliye kararını reddetti.

Hessen Eyaleti Adalet Bakanı Roman Poseck ise "Hükümlülere Noel tatili nedeniyle ulaşamayacakları yardım ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri ve yetkililerle görüşebilmeleri" nedeniyle erken tahliye kararı verildiğini belirtti.

Baden Württemberg Adalet Bakanı Marion Gentges, af kararının "hükümlülerin topluma adapta olmalarının kolaylaştırılması" amacıyla yapıldığının altını çizdi.

Eyaleter af kararı açıkladı: Eyaletlerin "Noel affı" koşulları ise sert. Uzun yıllar hapis cezası almamış ve kapalı cezaevinde kaldığı süreçte olumsuz tavır sergilememiş olan hükümümlülerin erken tahliyeden yararlanmasına izin veriliyor. Ayrıca şiddet ya da cinsel suç işleyenler bu af kapsamına alınmıyor. Haklarında af kararı verilenlerin çoğunluğunu hırsızlık, hakaret ya da uyuşturucu kullanımı veya ticareti gibi suçlardan hüküm giyenler oluşturuyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Meryem
    4 ay önce
    Adamların af dediği birkaç günlüğüne erken salıyor, bizde her haltı yiyorlar yıllarca elini kolunu sallaya sallaya geziyorlar. Hala da utanmadan dahasını istiyorlar. Türkiye'de adalet çoktan bitti.