AK Parti'den af ile ilgili açıklama yapıldı mı?

AK Partili Vekil: “Genel af değil ancak bir af çalışması var, bir af gelebilir” dediği iddia edildi. Ancak hemen sonrasında bir yalanlama geldi. Ayrıntıları Adalet TV hukuk ekibi sizler için araştırdı.

AK Parti'den af ile ilgili açıklama yapıldı mı?
Editör: adalet.tv
19 Haziran 2023 - 16:50 - Güncelleme: 19 Haziran 2023 - 17:04

Af konusunda Cumhuriyetin 100. Yılı nedeniyle ayrı bir beklenti oluştu. Eski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 29 Ekim'de genel af ilan edileceği iddiası siyaset sahnesinde tartışmalara neden oldu.

Bu konuda son açıklamanın ise AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’ndan geldiği iddia edildi.


Ensarioğlu'nun "Genel af değil ancak bir af çalışması var, bir af gelebilir" dediği ve gazetecinin, "Af, Müslüm Doğan'ın belirttiği 29 Ekim 2023 tarihinde mi ilan edilecek?" sorusuna ise "Evet olabilir" cevabını verdiği iddia edildi.


YALANLAMA GELDİ

Ensarioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada afla ilgili konuşmadığını öne sürdü: "Bugün 10Haber'de Caner Taşpınar tarafından benim ile ilgili 'Genel af çalışması vardır' şeklinde haberler yapılmıştır. 'Genel af çalışması vardır' şeklinde hiçbir açıklamam bulunmamaktadır. Bu konu hakkında açıklama yapacak merci de ben değilim. Haberi yapan şahıs ve kurum hakkında Avukatlarım aracılığıyla yasal işlemi başlattım. Kamuoyuna duyurulur." İfadesini kullandı.

İZİNLER SONA ERECEK

Açık ceza infaz kurumu izinleri 31 temmuzda sona eriyor. Meclis şu sıralar gündemine memurlara zam ve asgari ücreti alacak. Bu gündemden sonra açık cezaevi izinleri ve af konusu temmuz ayı sona ermeden ülke gündeminin ilk sırasına yükselir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel af konusuna hiçbir zaman sıcak bakmadı ancak infaz düzenlemesi ve açık cezaevine ayrılma yönetmeliğinde yapılacak değişiklik ile binlerce mahkum hem tahliye olabilir hem de Açık cezaevine ayrılabilir.

Konu bu haliyle bile siyasetin gündemine gelecek olursa Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine olumlu bakacaktır.

KHK’LILAR İÇİN ÇALIŞMA

KHK’lılar için çalışmanın çok yakın bir zamanda hazırlanmaya başladığını vurgulayan eski Bakan Müslüm Doğan "Şu an cezaevlerinden son durum raporu istendi. Sanırım bu rapor üzerine çalışma daha da detaylandırılacak. Ayrıca KHK'lılar içinde bir çalışma yapılıyor. KHK'lıları 5 gruba ayırmışlar. Ancak henüz bu konuda daha netleşmiş bir şey yok" diye konuşmuştu.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Cemil
    10 ay önce
    Her af haberinde suçun mağduru olarak sinirimiz bozuluyor. Suç işleyenin cezası neyse çekmeli. Adalet budur.
  • Vnly
    10 ay önce
    Birşeyler olsun artık. Af olur indirim olur