Ağır ceza mahkemesi başkanı cezaevinden tahliye edildi

Ceza infaz kurumunda uzun süredir yatan Ağır Ceza Mahkemesi başkanı tahliye kararı sonrası salıverildi.

Ağır ceza mahkemesi başkanı cezaevinden tahliye edildi
Editör: adalet.tv
10 Ağustos 2023 - 13:53
Ergenekon hâkimi H. H. Ö. cezaevinden tahliye oldu. FETÖ’nün Ergenekon kumpasında 13. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı olan H. H. Ö. cezasını infaz ettiği kapalı ceza infaz kurumundan tahliye edildi. Hakkında iki ayrı dava bulunan ve koşullu salıverilme tarihi bile 13 Ocak 2024 olan H. H. Ö. adli kontrol dahi uygulanmadan serbest bırakılması hukukçular ve kumpas mağdurları tarafından tepkiyle karşılandı.

17-25 Aralık süresinden sonra İstanbul’dan Sakarya’ya sürülen ve FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün sonra gözaltına alınıp tutuklanan Ergenekon davasının mahkeme başkanı H. H. Ö., 2019’da karara bağlanan davada “FETÖ silahlı terör örgütü” üyeliğinden 10 yıl hapse mahkum edilmişti.

İnfaz süresi 14 Temmuz 2026’da, koşullu salıverilme tarihi ise 13 Ocak 2024 bitecek olan H. H. Ö., koşullu salıverme tarihine bir yıl kala denetimli serbestlikten yararlanmak için Bolu F Tipi Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu Başkanlığı’na başvurdu. Başvurusu kabul edilen H. H. Ö. İnfaz hakimliğinden aldırılan denetim kararı ile tahliye edildi.

Tahliye kararı ulusal medaya da tapki toplasa da; bu karar hükümlülerin yasal prosedür içerisinde sahip olduğu sıradan haklardan biri olarak belirtiliyor. Bilindiği üzere 2016 yılında tutuklanıp 6 yıl 3 ay veya 7 yıl 6 ay hapis cezası alan FETÖ'cüler cezalarını tamamalayarak tahliye oldu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum