Adalet Sen'in son dönemde Adalet Bakanlığı personeli için yaptığı başvurular neler?

Adalet Sen'in son dönemde Adalet Bakanlığı personeli özlük haklarının artırılması için yaptığı başvurular neler?

Adalet Sen'in son dönemde Adalet Bakanlığı personeli için yaptığı başvurular neler?
Editör: adalet.tv
24 Ocak 2024 - 12:33
Adalet Sen Genel Merkezinden son dönemde bakanlık bünyesinde adliyelerde ve icra dairelerinde görev yapan memurlar için özlük haklarının artırılması için başvurular yapılıyor.

Bakanlığa yazılı olarak yapılan başvurularda sorunlar ince ayrıntırılarına kadar belirtiliyor. Adalet Sen'in bakanlığa yaptığı son başvurular:

- İcra Katiplerinin özel hizmet tazminat puanlarıyla ilgili hakkaniyete aykırı uygulamaya son verilmesi hususunda talepte bulunduk.

- Adliyelerde Satış Memurluklarına yazılan ücret takdirlerinde büyük farklılıların olduğu hususunda yakınmalar neticesinde; uygulama birliğinin sağlanabilmesi açısından asgari ve azami limitlerin belirlenebileceği bir ücret tarifesinin oluşturulması hususunda talepte bulunduk.

- Sendikamızın yapmış olduğu saha çalışmaları esnasında adliye personeli ve üyelerinden gelen yakınmalara istinaden, emsal giyim yardımı ödenen kurumlar ile Adalet Bakanlığı bünyesinde ödenen "Giyim Yardımı Ödeneğinin" günümüz ekonomik koşullarında güncellenmesi için Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığından talepte bulunduk.

- Sendikamıza gelen yakınmalar neticesinde, Mübaşirlere ödenen “Giyim Yardımı” ödeneğinde; farklı uygulamaların olması nedeniyle uygulama birliğinin sağlanması için Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına talepte bulunduk.

- Sendikamıza gelen yakınmalar neticesinde kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan Koruma ve Güvenlik Memurlarına işçi statüsünde bulunan personelin amir-şef olarak görevlendirilmemeleri hususunda Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığından talepte bulunduk.

- Yeni doğum yapmış annelere yarı zamanlı çalışma konusunda kanunla tanınan hakkın uygulanmaması yönünde açmış olduğumuz dava istinaf aşamasından geçerek kesinleşmiştir.

- 7. Dönem Toplu Sözleşmenin 55. maddesinde bir kısım yöneticilere ödenen ilave 20 puanlık artış ile ilgili olarak kapsam dışı bırakılan yöneticilerin kapsam dahiline alınması için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Adalet Bakanlığı ve Maliye Bakanlığından talepte bulunulmuştur. Gelen yazı cevapları sonrası gerekli hukuki mücadele başlatılacaktır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum