Adalet Sen'den selde hayatını kaybedenler için baş sağlığı mesajı

Adalet Sen yönetimi, meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlar için baş sağlığı mesajı yayınladı.

Adalet Sen'den selde hayatını kaybedenler için baş sağlığı mesajı
Editör: adalet.tv
20 Kasım 2023 - 23:14 - Güncelleme: 24 Kasım 2023 - 15:02
Geçtiğimiz cumartesi gününden itibaren ülkemizin önemli bir bölümü kar yağışı etkisine girerken bir bölümü ise sel felaketi ile mücadele etti.

Meydana gelen sel felaketinde 9 vatandaşımız hayatını kaybetti. Adalet Sen yönetimi vefat eden vatandaşlar için taziye mesajı yayınladı:

“Yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz. Selden etkilenen Batman halkına geçmiş olsun.”

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yurt genelinde etkili olan fırtına, aşırı yağış ve sel olaylarında Zonguldak, Batman ve Diyarbakır'da toplam 9 vatandaşın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Arama kurtarma faaliyetlerine 797 görevli katılıyor

"Kafkametler" gemisinden 11 kayıp personelle ilgili Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, Kıyı Emniyeti, jandarma, emniyet ve itfaiye ekiplerinin, hava koşullarının düzelmesiyle arama kurtarma faaliyetlerine bu sabah erken saatlerde başladığını aktaran Yerlikaya, "Dün geminin battığı saatten itibaren karadan tarama ve gözetleme kesintisiz devam etmiştir. Nitekim bu tarama ve gözetimle 1 mürettebatımızı bulduk, teşhis ettik." diye konuştu.

Bakan Yerlikaya, arama kurtarma faaliyetlerine 797 görevlinin katıldığı bilgisini vererek, "295 araç, 2 uçak, 1 helikopter, devriye botlarımızla yoğun şekilde havanın bize müsaade ettiği ölçekte arama kurtarmalarımız devam ediyor. Temennimiz en kısa zamanda kayıp 11 mürettebata ulaşmak." dedi.

Helikopterlerin sabah saat 08.55'te, 2 uçağın da saat 10.00'dan itibaren keşif ve gözetleme çalışmalarını başlattığını aktaran Yerlikaya, "Aslında sabahın ilk saatlerinde rüzgar hızı daha düşüktü. Buraya gelirken yine askeri mendireğimizin oradaydık. 15 knotun üzerinde 20 knota kadar rüzgar hızı maalesef bu noktada. Şu anda dalga boyları da 3-4 metre yüksekliğinde ama buna rağmen arkadaşlarımız büyük gayretle faaliyetlerine devam ediyor." şeklinde konuştu.

Bakan Yerlikaya, Karadeniz Ereğli'de 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini bildirerek, "Batman'da 1 kayıp vardı, o vatandaşımıza da ulaşıldı maalesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. 1 vatandaşımız da Diyarbakır Hani'de sele kapılarak hayatını kaybetti. Bulunan 1 mürettebatımızla şu anda fırtına, sel ve aşırı yağışlardan dolayı 9 vatandaşımızın vefat ettiğini üzülerek ifade etmek istiyorum. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun diyorum. Başta kıymetli yakınları olmak üzere aziz milletimize baş sağlığı diliyorum." dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum