Adalet Bakanından yargı reformu açıklaması

Adalet Bakanı Tunç, yargı reformları hakkında açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanından yargı reformu açıklaması
Editör: adalet.tv
07 Haziran 2023 - 19:42
Reklam
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargı reformları hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç'un açıklamasından öne çıkanlar: Milletimizin yargı hizmetlerinden daha etkin bir şekilde yararlanabilmesi için geçtiğimiz dönemlerde 7 tane yargı reformu yasalaştırmıştık.

İnsan Hakları Eylem Planı'ndaki takvime göre gerçekleştirdiğimiz çok önemli düzenlemeler olmuştu. O takvimde uzun vadeli gerçekleştirilecek hususlar vardı. Şimdi onları gündemimize alırız, Meclisimizin takdirine sunarız. Burada tabii ki yasama yetkisi münhasıran milletvekillerine ait.

Biz de bakanlık olarak milletvekillerimize her zaman teknik destek noktasında, yargı dünyasından gelen talepler noktasında, yine vatandaşlarımızdan gelen talepler noktasında güven veren bir adalet sisteminin tesisiyle ilgili mesafeyi katetmeye devam ederiz.

Can Atalay'ın durumu hakkında açıklama

Bakan Tunç, cezaevindeki TİP Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay'ın durumuyla ilgili de "Onunla ilgili yargı süreci devam ediyor. TBMM Başkanlığı'na başvurular var ve Başkanlık bu başvurular neticesinde elbette ki o yargı süreciyle ilgili gelen cevaplara göre hareket edecektir. Yargıtay'da görülen bir dava. Hüküm verilmiş ve hükümlü olarak dosyası devam ediyor. Gezi Davası anayasal düzenle ilgili bir konu. Anayasanın 14'üncü maddesindeki dokunulmazlık kapsamı dışında olan dosyalardan. Tabii ki bunun takdiri Meclis Başkanlığımız ile Yargıtay arasında yapılacak yazışmalar sonrası ortaya çıkacaktır" dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 7 Yorum
  • Elvan şentoker
    10 ay önce
    4/4 mükerer tekerrür yasasını lütfen değiştirin. İnfazı yanmış yattığı ceza dosyaları tekrar açılmış aile düzeni ufak tefek cezalarla alt üst olmuş bir çok aile var. 3 ay 22 gün 4/4 tamamını kapalı yatan hükümlü tam tahliyesini beklerken geçmiş dosyaları tekrar açılmış yeni evlendik yeni bir düzen kurduk ufak bir tartışmadan geçmişe dönük yattığı tüm ceza dosyaları nasıl açılır. Bize bizim gibi bir çok İnsan yazık değilmi. Lütfen adalet bakanımıza bu yasalarla ilgili tüm vekillerimize sesleniyorum bizlere yardım edin. Eşlerimiz çocuklarımız ufak tefek cezalar yüzünden geçmiş dosyaları ile tekrar tekrar yargılanmasın dışarıda hayat zor içeride olanlara dayanılmaz yapmış oldukları eylem geçmişte yaptıkları ile eş değer olsa evet bu insanlar ıslah olmamış geçmişinden ders çıkarmamış yatsın diyebiliriz. Ama bir kavganın bir tartışmanın cezası koşullu salı vermenin geri alınması olmamalı düzenler yuvalar bozulmamalı. Ceza olarak devletin yerleştirdiği sabah sekiz akşam beş altı neyse imzalı bir işe yerleştirilip kontrol edilebilir ya da ailelerinin başında analarının yanında imza ile ev hapsi ile daha farklı ıslah edilebilir. Ailelerin çığlıklarını ağlayan eşlerin göz yaşlarını bekleyen çocukların özlemlerini sizler durdurabilirsiniz. Lütfen bayram hediyesi bunca infazı yanmış bunca yüreği yanmış insanları sevindirin. İnsanların gün yüzü görmesini bir arada yaşamasını ıslah olmuş ları Af edin. Sizler psikologlar la mahkumları anlayabilir onların ne kadar pişman olduğunu görebilirsiniz. Genç orta yaş ve yaşlılar sizden müjdeli bir haber bekliyor. Allah rızası için mükerer ve infaz yasasını değiştirin. On yıllık beş yıllık geçmiş dosyaları cezası öyle ya da böyle çekilen davaları tekrar açıp toplayıp 30 yıl 40 yıl yatırmayın dışarıda kalan aileleri biraz olsun düşünün cezalarını elbette çeksinler elbette ıslah olsunlar ama yuvalar dağılarak eşler rezil olarak çocuklar perişan kalarak olmasın. Çalıştırılıp meslek sahibi olup dışarıda topluma vatanına kazandırıla bilirler.
  • Ali Taner
    10 ay önce
    Yeter artık suçlular cezasız kalmamalı. Kaç yıldır dışarıda geziyorlar, suç mağduru vatandaş olarak son derece rahatsızız. Suç işleyen cezası neyse çekmeli.
  • Hak hukuk adalet
    11 ay önce
    Kovid izinleri hala devam ederken icerdekilere en ufak indirim yapmadınız bu adalet değil. 3 yıl indirim kapalidakilere de yapin .
  • 3 sene izinleri esitleyin.
    11 ay önce
    Aciktakiler neredeyse 3 senedir disardayken , kapalidakiler için bu indirim olmadı. Cok buyuk haksizlik oldu. Bu haksizligi ortada kaldirmak için ne bekliyorsunuz ? 3 seneyi esitleyin cezaevleri büyük oranda rahat çıksın. Bu gerçekten zulumdur haksizliktir .
  • Selen kaya
    11 ay önce
    Lütfen bizleri unutmayın sn. Yılmaz Tunç adli mahkumlarızı unutmayın ceza indirimi koviddde çıkanlardan bizde ceza indirimi istiyoruz lütfen görün bizi Bayram sevincini yaşatın bizlere
  • İnfaz koruma
    11 ay önce
    En ihtiyaç reform ceza infaz kurumları personeli özellikle infaz ve koruma memurlarına yapılmalıdır. En son yargı paketinde tek çıkarılan biz olduk. Artık ötelenmesi bu şartlarda çalışacak personel bulamayacaksınız
  • Gürkan demir
    11 ay önce
    Sayın bakanım milyonlar uzlaştırma yasasının genişletilmesini bekliyor umuyoruyuz verilen söz tutulur insanlar helalleşir dosyalar kapanır