Adalet Bakanından yargı paketi ve af açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanından yargı paketi ve af açıklaması
Editör: adalet.tv
15 Ocak 2024 - 19:40
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, yargı paketi hakkında bilgi verirdi.

Hazırlıkları uzun süredir devam eden 8. Yargı Paketi maddeleri ile genel affa ilişkin son dakika gelişmeleri cezaevinde tutuklu bulunanlar ve yakınları tarafından yakından takip ediliyor.

Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen 8. Yargı Paketi, içerisinde yargı uygulamalarını ilgilendiren birçok husus yer aldığı ceza infaz düzenlemesini de kapsayan 60'tan fazla maddeden oluşuyor. Taslak metnin tamamlandığında Meclis'e sunulacağını ifade eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Denetimli serbestlik süresini otomatik 1 yıl şeklinde değil de bir oran getirerek, beşte 1 olabilir" açıklamalarında bulundu.

Adalet Bakanı: "Yargı Reformu Strateji Belgemiz ve İnsan Hakları Eylem Planı, Türkiye Yüzyılı'nın ilk belgeleri olacak." ifadelerini kullanan Tunç, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız kamuoyuyla paylaştıktan sonra o hedefler doğrultusunda biz yasamayı ilgilendiren hususları milletvekillerimizin takdirine sunacağız, yürütmeyi ilgilendiren idari uygulamaları da yürütme olarak hangi bakanlığa düşüyorsa bunların bir hedef olarak gerçekleşmesi için gayret içerisinde olacağız."

1 ay cezası olanın bile 12 gün cezaevinde kalması gerekir diye düşünüyoruz. Bu bizim katıldığımız toplantılarda hep dile getirildi. Yine 2 yıl ceza alan birisinin özellikle koşullu salıvermesi 1 yıl. 1 yılın beşte biri denetimli serbestlik olduğunda da en az 9-9,5 ay gibi cezaevinde kalması, özellikle cezasızlık algısının ortadan kaldırılması açısından önemli diye düşünüyoruz. Teklif yasalaştığında cezası 5 yılın altındaki suçlar bakımından, bu suçları işleyenler bakımından cezaevinde kalma durumu söz konusu olacak."

"YARGI UYGULAMALARINI İLGİLENDİREN BİRÇOK HUSUS VAR"

Söz konusu kanun paketine ilişkin çalışmaların sürdüğünü bildiren Tunç, düzenlemeler arasında yargı uygulamalarını ilgilendiren birçok hususun yer aldığını aktardı.

8. YARGI PAKETİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamalarına göre yeni yargı paketinin Ocak ayı itibarıyla yürürlüğe girmesi bekleniyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Mahkum aileleri
    3 ay önce
    8.yargı Paketinde Sayın Adalet Bakanımız ve tüm Millet Vekillerimizden ayrım yapmadan ayrıştırmadan ADİL bir İNFAZ düzenlemesi bekliyoruz Mahkum eşleri olarak çok zor şartlarda geçinmeye çalışıyoruz. Çocuklarımıza hem baba hem anne olmaya mahkum yakınlarımıza maddi manevi destek olmaya çalışıyoruz Sayın Adalet Bakanımız ve tüm Millet Vekillerimizden empati yapmalarını mutsuz huzursuz çocuklarımızı, Ağlayan gülmeyi unutan analarımızı kendilerini ailelerine adayan eşleri ADİL bir İNFAZ düzenlemesi ile sevindirmelerini bekliyoruz 4/4 2.kez tekerrür mükerrerden infazları yanan şartlı tahliyesi koşullu salı verilmesi denetim hakları geri alınan 107/12 107/13 koşullu salı verilme ve denetim hakkı istiyor Mahkum yakınlarımız denetime ayrılırlarsa en azından devlet gözetiminde bir işe yerleştirilirilip çalışırlarsa Mahkum aileleri maddi manevi biraz rahat nefes alabilir Sayın Millet Vekillerimizden 8.YARGI PAKETİNDE KÖKLÜ İNFAZ DEĞİŞİKLİĞİ BEKLİYORUZ 4/4 2.KEZ tekerrür mükerrer infaz düzenlemesinde kapsam dışı kalmasın