Adalet Bakanından "özerklik" çıkışına tepki

Hüda Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu'nun ''Özerklik'' çıkışına Adalet Bakanı Tunç'tan yanıt geldi.

Adalet Bakanından "özerklik" çıkışına tepki
Editör: adalet.tv
26 Aralık 2023 - 12:15
Reklam
Genel Kurul'da yaptığı konuşmada haddini aşarak ''Tüm yönleriyle eyalet sistemi, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerinde serbestçe tartışılabilir'' ifadelerine yer veren HÜDA PAR'ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun sözlerine yanıt Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi. Bakan Tunç, ''Anayasa'mızın üçüncü maddesi açık. Türkiye Cumhuriyeti bölünmez bir bütündür. Bunun tartışılması söz konusu olamaz'' dedi.

TEPKİ ÇEKEN O AÇIKLAMA:

Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Olumlu ve olumsuz yönleriyle eyalet, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerine serbestçe tartışılabilmelidir diyoruz. Tamam mı? Siz eğer, lütfen... Eğer siz okuduğunuzu anlamıyorsanız o zaman buralarda oturmayın. Eğer siz okuduğunuzu anlıyor, bile bile çarpıtıyorsanız diyecek sözüm yok, kendinize yakışanı yapıyorsunuz" ifadesini kullandı.

ADLAET BAKANI AÇIKLAMA YAPTI

İsim vermeden Yapıcıoğlu'na Anayasa'nın 3. maddesini hatırlatan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Anayasa'mızın üçüncü maddesi açık. Türkiye Cumhuriyeti bölünmez bir bütündür. Bunun tartışılması söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum