Adalet Bakanından 'Genel Af' açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilerin genel af sorusu üzerine açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanından 'Genel Af' açıklaması
Editör: adalet.tv
20 Ocak 2024 - 17:12

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç katıldığı bir programda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Tunç’un açıklamasından öne çıkanlar:

"Bu algıyı ortadan kaldırmamız lazım. Düzensizlik algısını ortadan kaldıracak düzenlemelerimiz var. İki yıl ceza almışsa birisi, bir yıl sonra koşullu salıverme süresi dolar. Koşullu salıverme süresi bir yıl olduğunda denetimli serbestlik süresi de bir yıl, o zaman iki yıldan yatacak hiçbir ceza kalmaz. Dolayısıyla iki yıl ceza alan hiç cezaevinde kalmamış olur. Böyle bir durum da tabii özellikle cezası iki yılın altında, üç yılın altında suçlar bakımından 'suç işledi, yanına kar kaldı' şeklinde bir algı var. Burada yaptığımız düzenleme, bir yıllık maktu denetimli serbestlik yerine oran getirmek istiyoruz."

Yapılacak yeni düzenleme ile bir yıl ceza alan kişinin 6 aylık koşullu salıverme oranın sadece 5'te 1'lik kısmının denetimli serbestlik olmasını istediklerini belirten Tunç, "Yani bunun en az 5 ayını cezaevinde kalmış olsun diyoruz. Taslakta önerimiz bu. Tabii ki milletvekillerimizin takdirinde."

"(Cezaevinden af talepleri) Şu anda gündemimizde böyle bir durum söz konusu değil"


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • Hukukçu
    3 ay önce
    Adaletin önündeki en büyük engel haline gelen ve cezasızlık algısına neden olan infaz sistemini düzeltmek için meclise sunan sayın Bakanımıza yürekten teşekkür ediyorum.
  • Davud
    3 ay önce
    Neden 2 yıl ceza alan 2 yıl yatmıyor? Ceza neyse onu yatsın ve şartlar ağırlaştırılsın. Adam suç makinesi hneredeyse haftanin 3 günü ailesiyle görüşüyor. Yılda 2 açık, ayda 1 kapalı görüş olsun yeter. Telefon komple kalkmalı. İçeri giren suç işlemeye tövbe etmeli.
  • Hilmi
    3 ay önce
    Cezalandırılan anne baba mı yoksa çocuklar mı? MahkumÇocuklarıAfİstiyor @yilmaztunc @RTErdogan @dbdevletbahceli TCK 58 mağdurları için af istiyoruz infaz indirimi istiyoruz @AYMBASKANLIGI @tccbiko @InsanHaklariDB @YildizFeti