Adalet Bakanı 'torpil' iddialarını yalanladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, GYS mülakatı için basında yer alan torpil / adam kayırmaca iddialarını yalanladı.

Adalet Bakanı 'torpil' iddialarını yalanladı
Editör: adalet.tv
04 Ocak 2024 - 13:27
Adalet Bakan Yardımcısının FOX Haber'de yer alan torpil içerikli whatsapp yazışmaları Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a soruldu.

Bakan Tunç, basına yansıyan ve büyük tepki toplayan iddiaları kabul etmedi.

Bakan Tunç, kamuda torpil iddialarına ilişkin yöneltilen soruya, "Bakan yardımcımızla ilgili basına intikal eden hususları biz de gördük. Torpil iddialarını reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakattir." diyerek cevapladı.

TBMM'de yer alan Milletvekilleri, bakan yardımcıları ve bakanlara çeşitli talepler gelebileceğini söyleyen Bakan Tunç, "Bunların değerlendirmesini yapacak olan komisyonlardır. Referansları, başka talepleri olabilir. Bu talepler değerlendirilirken, ilgili komisyonlar kişinin liyakatine bakar. Bizim tek kriterimiz liyakattir" şeklinde konuştu.

Yakın zamanda yapılması beklenen Adliye Yazı İşleri Müdürlüğü (GYS) mülakatına ait olan yazışmalar twitter başta olmak üzere sosyal medya mecralarında büyük tepki toplamış ve sınava girecek adaylar üzerinde hayal kırıklığına neden olmuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 4 Yorum
  • asliye ceza katibi
    3 ay önce
    adliyede katibim, yazılı sınavdan yüksek puan aldım ama gerçekten bu olaydan sonra mülakata girmek istemiyorum. bütün hayallerim yıkıldı
  • Merkez efendi
    3 ay önce
    Her şey aleni oldu video ortada sayın bakanımız çıkıp özür dilemeliydi ancak olayı kabul etmiyor. Ak Partiye oy verdim, Bakanımızı da çok seviyordum... Ancak bu olay ile inancımı yitirdim.
  • katip adliye
    3 ay önce
    bakan yaardımcısı ve adı geçen vekil istifa etmeli. torpil isteyen memurlar tespit edilerek haklarında soruşturma başlatılmalıdır.
  • JALE 14
    3 ay önce
    DÜNYANIN EN GÜZEL ÜLKESİ NE HALE GELDİ :///