Adalet Bakanı: Mahkeme kadıya mülk değildir

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tartışmalı hakim kararları nedeniyle açıklama yaptı.

Adalet Bakanı: Mahkeme kadıya mülk değildir
Editör: adalet.tv
04 Ocak 2024 - 09:29
Bakan Tunç'un açıklamasından öne çıkanlar: Adalet Bakanı Tunç, Türkiye Adalet Akademisinin hakim ve savcı adaylarına yönelik eğitimlerinin devam ettiğini, Mesleki Uygulama Yarışmaları'nda kurgusal duruşma, gerekçeli karar yazımı ve insan hakları olarak belirlenen konuların önemli olduğunu kaydetti.

Hukuk alanındaki çalışma ve reformların temelini insan haklarının oluşturduğuna dikkati çeken Tunç, "Devleti yaşat ki insan yaşasın zihniyetinden 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' idealine geçmek için reformlarımızın temeline insan onurunu koyduk. İnsan hak ve özgürlüklerinin alanını daha da genişlettik." sözlerini sarf etti.

"Mahkeme kadıya mülk değildir" ifadesini kullanan Tunç, şöyle devam etti:

"Hakimlik ve savcılık mesleği, aynı zamanda hukuku uygulayarak, toplumun huzurunu amaçlayan büyük bir sorumluluğu gerektirir. Bu sorumluluğu yerine getirirken hakim ve savcı, milletin hizmetinde olduğunu da unutmamalıdır. Millet adına, millet için karar verdiğini, her daim aklında bulundurmalıdır. Her hareketinde, davranışında, kararında buna dikkat etme zorunluluğu vardır. Çünkü hakimlik ve savcılık mesleği yalnızca hukuki bilgi ve tecrübeye dayalı bir meslek değildir."

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Özdemir de yaptığı konuşmada, akademinin eğitim faaliyetlerine devam ettiğini hatırlatarak, "Hedefimiz hukuka ve insan haklarına bağlı, tarafsız, bağımsız, hür vicdanıyla karar veren, meslek etik ilkelerini benimseyen, toplumun adalet ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte hakim, savcılar yetiştirmektir." dedi.

Konuşmaların ardından, ödül almaya hak kazanan hakim ve savcı adaylarına, ödülleri takdim edildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum