Adalet Bakanı açıkladı 'Öcalan ile görüşüldü mü'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yanıtladı: Öcalan'la görüşme yapıldı mı? Detaylar haberimizde.

Adalet Bakanı açıkladı 'Öcalan ile görüşüldü mü'
Editör: adalet.tv
29 Nisan 2023 - 10:26
Reklam
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'la görüşme yapıldığı" iddialarına yönelik, "Böyle bir görüşme yoktur. 'Görüşme vardır' diyenler milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. Böyle bir şey yok. Çok net, yalan." dedi.

Şanlıurfa'dan AK Parti milletvekili adayı olan Bozdağ, Mozaik Müzesi'nden yapılan, Haber Global canlı yayınında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlığının yerinde olduğunu ifade eden Bozdağ, Erdoğan'la bugün yaptığı telefon görüşmesinde Türkiye'yi ve Şanlıurfa'yı konuştuklarını söyledi. Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışmaları takip ettiğini dile getirdi.

"14 Mayıs akşamı Türkiye'de iki fotoğraftan biriyle karşılaşılır. Ya şampanya patlatıp bunu sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb'ine hamdedenler olacak" açıklamasının tepki gördüğünün aktarılması üzerine Bozdağ, bunların istismar tepkileri olduğunu belirtti.

"PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'la görüşme yapıldığı" iddiaları hatırlatılarak, bu konuda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da açıklama yaptığının belirtilmesi üzerine Bozdağ, şöyle konuştu:

"Çok net söylüyorum, Mansur Bey de yalan söylüyor, bunu dile getiren başkaları da yalan söylüyor. Buradan çağrıda bulunuyorum, ellerinde ne delil varsa koysunlar ortaya. Cezaevleri yönetimi Adalet Bakanlığında. Böyle bir görüşme yoktur. 'Görüşme vardır' diyenler milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. Ayıptır, günahtır. Siyaseten kendileri istismar edecek konu bulamayınca 'orada görüşme yapıldı' diye konuşuyor. Yani böyle bir şey yok. Çok net, yalan, yalan, yalan."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Davud
    1 yıl önce
    Bekir Bozdağ görüşülmedi dediyse kesin görüştüler. Ne de olsa yalanlarına alıştık.