9'uncu yargı paketinde hangi maddeler olacak?

9'uncu yargı paketi seçimlerden sonra siyasetin bir numaralı gündemi olacak.

9'uncu yargı paketinde hangi maddeler olacak?
Editör: adalet.tv
09 Mart 2024 - 12:24 - Güncelleme: 09 Mart 2024 - 12:30
Yerel seçimlerin ardından siyasetin sıcak gündemi 9'uncu yargı paketi olacak. 8'inci yargı oaketi geçen hafta TBMM'den geçerek yasalaşmıştı.

9'uncu yargı paketinde özellikle 5275 sayılı infaz kanununu ilgilendiren önemli düzenlemelerin yer alması bekleniyor.

AYM'nin ...31/7/2023 tarihi itibarıyla kapalı ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlülerden,...” konusuyla ilgili vereceği kararın 9'uncu yargı paketi için önemli bir gösterge olacağı biliniyor.

ADALET BAKANI AÇIKLAMIŞTI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Seçimden sonra da 9'uncu Yargı Paketi'ni gündeme getireceğiz. Orada da yargının hızlandırılmasına yönelik, Ceza Mahkemesi Kanunu'ndan cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya ve suçla mücadeleye yönelik önemli tekliflerimiz, düzenlememiz olacak ve milletvekillerimizin takdirlerine sunacağız" ifadesini kullanmıştı.

8'inci yargıa pektinden çıkarılan maddelerin 9'uncu yargı paketinde yer alması bekleniyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 6 Yorum
  • Deniz
    3 ay önce
    Yeni yargı paketinden kimsenin haberi yok sanırım bu pakette yasalaşırsa mağdur olacak insanlara bir bakın 3 ay ceza alacak kişi 22 gün kapalıya gidecek işinden olacak aile ile sorunlar zaten olumsuz aldığı ceza karşılığında para ile salınacak devletin bu düzenlemesi para toplamak heralde herkes bunun farkında cezaları çatır çatır verip para karşılığında bırakacaklar zaten Türkiye’nin yarısı sabukalı genel af ile toplumu bir rahatlatmaları gerekiyor bu millet ne zaman uyanır acaba bu paket meclisten geçerse vay milletin haline
  • Gencer KOZANOĞLU
    4 ay önce
    31 Temmuz İnfaz Yasası EŞİTLENSİN veya 5 Yıl İnfaz indirimi verilsin Pandemide İflas eden ÇEK MAĞDURU ESNAF'a AF veya Taksitlendirme verilsin BORÇ HAPİSTE ÖDENMEZ.
  • Bedevi
    4 ay önce
    Sayın İçişleri bakanı maşallah çetelere ve uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor her gün yüzlerce çete elemanı yakalanıp tutuklanıyor fakat zaten dolu olan hapishaneler daha çok dolup taşıyor ve yaşanilmaz bir durum ortaya ortaya çıkıyor bu yüzden hafif ve az cezalı insanlarımızın son bir seferligine tahliye edilmeleri çok isabetli bir karar olacaktır sayın Adalet bakanim saygılar
  • Hatice
    4 ay önce
    Yani 5 yıl denetimli serbestlik herkese uygulansın, 1/2 de infaz oranı, 10 yıl ceza alan içeri girmeyecek neredeyse?
  • Mahkum ailesi .
    4 ay önce
    Cezası az olanlar cikmak üzere, siz hala şudur budur diyorsunuz . Esitleyin artık son infaz yasasini çünkü adil olmadı, sırf kovid izni diye almadınız geriye kimseyi,ama icerdekilere indirim yapmadiniz. Hiç ama hiç adil olmadı bu yasa . Açık cezaevlerinde ay sayanlar var, zaten cezalarini yattilar, birakinda aylar oncesinden aileleri mutlu olsun .
  • Kaya46
    4 ay önce
    Af çıksın artık deprem bolgesindeyim iki kızımla mahvoldum biraz bazı suçlar hariç bu konuda duyarlı ve vicdanlı olun lütfen af istiyoruz sayın bakanım