F-35 savaş uçağı alımında son bilgiler

F-35 savaş uçağı alımında son bilgiler neler? Bakan Fidan açıkladı.

F-35 savaş uçağı alımında son bilgiler
Editör: adalet.tv
09 Mart 2024 - 12:51
Dünya'nın en iyi savaş uçağı olarak gösterilen F-35 projesinin ana ortaklarından olan ülkemiz, ABD'nin siyasi kararlarından dolayı projenin dışında kalmıştı.

Konuyla ilgili olarak Bakan Fidan'dan yeni açıklamalar geldi.

F-16'larla ilgili siyasi sürecin tamamlandığını ve bu süreçte Biden yönetiminin bir irade koyarak Kongre'yi bilgilendirdiğini kaydeden Fidan, artık uçakların üretim ve teslimatıyla ilgili teknik süreçlerin başladığını belirtti. Fidan, "Amerikan yönetimi burada bir irade ortaya koydu, Kongre'yi bu konuda bilgilendirdi. Kongre'den de geçti belli bir sürecin sonunda ve irade oluşturma süreci tamamlandı. Bundan sonrası aslında teknik süreç. Savunma bakanlıkları arasında ve ilgili firmalar arasında devam edecek olan bir süreç" şeklinde konuştu.

F-35 konusuna da temas eden Fidan, "F-35 konusunda biliyorsunuz biz bu programın bir parçasıydık, daha sonra haksız yere buradan bir çıkarma söz konusu oldu, S-400 konuları bahane edilerek. Biz tekrar pozisyonumuzu koruyoruz, yani buraya yapmış olduğumuz bir ulusal ödeme var, almamız gereken uçaklar var. Türkiye tabii bu konuları geniş fikirli açık bir şekilde konuşmaya tartışmaya her zaman hazır. Geldiğimiz aşamada aslında bu konuları farklı perspektiflerle tartışabileceğimize de inanıyoruz. Amerika’nın da bu konuda açık fikirli olması lazım diye düşünüyoruz, bazı görüş alışverişleri var" ifadesini kullandı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum